reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Lill nad tym też się zastanawiałam. I jeszcze nad 926. Ale póki co ten fiolet jakoś najbardziej mi się podoba :-) Mój M za to ma opór...

LucyF a na jaką to okazję?

reklama
na wesele do brata mojego P.za 3 tyg. nie chce placic duzo za sukienke bo moze nie pojde ale cos awaryjnie miec musze.
ta kokarda tez mi sie srednio podoba ale pewnie mozna ja rozmontowac.

No właśnie mam takie samo wrażenie... Jakoś nie potrafię sobie jej wyobrazić na wystającym brzuszku.

Piję herbatkę z liści malin i z każdym łykiem czuję spadek energii życiowej. Super...

Ostatnia edycja:
LucyF spakowane i wysłane. A ja się oddalam póki co. Głowa mnie zaczęła boleć. Idę na krótki spacer, jak świeże powietrze nie wystarczy to się chyba położę spać. Zerknę co u Was za jakiś czas.

Lili dziękuję za info. Już się w międzyczasie dowiedziałam że u nas dzidzię jak tylko czujesz się dobrze przywożą do mamy...i jest się razem, ale to wiadomo że po tym jak zacznie się wstawać. Po jakim czasie zrywają z łóżka...to podobnie różnie bywa. Reszty pewnie się dowiem na SR.
Super że Ada tak pięknie śpi :-) udanego spacerku

Karolciu na pewno wszystko będzie dobrze. Nie wmawiaj sobie że coś jest nie tak. Trzymam kciukasy &&&
a po wyniki chyba zawsze możesz zadzwonić i przez telefon Ci powiedzą.

LucyF mnie się kiecka podoba...ja też mam taką z kokardą pod biustem i właśnie nawet wczoraj ją przymierzałam...bo to jest kiecka w której chodziłam przed ciążą już i dalej nie jest jakaś obcisła i jutro idę w niej na ślub. Kokardę co prawda ma może mniejszą ale też właśnie tak pod biustem. Zaraz wkleję fotkę.

Moje wyniki krwi, moczu łącznie z glukozą są super :-)

kaira no niestety ale bolec mnie bedzie bo moje kamienie sa bardzo drobne i mimo rygorystycznej diety czasem mimowolnie wyplywa ten piasek z zolcia ;( a wlasnie rozkurczowo zawszw biore no-spe forte i znalazlam sposob na lekkie zlagodzeni bolu(przynajmniej tak zebym mogla oddychac w ataku )wypijam szklanke verdin-herbatki pomagajacej w trawieniu lub/i miete dosyc ciepla bo tak sobie pomyslalam ze cieplo rozkurcza i rzeczywiscie pomaga ;) a co przeciwbolowego polecasz?

Aniołki powiem prawdę że ja zjadałam mnóstwo leków przeciwbólowych przez ten mój kręgosłup.A kobietą w ciąży w pracy podajemy pyralginę no-spę (dożylnie czasem do mięsnia) ale najczęściej wywozimy na ginekologie bo oni najlepiej wiedzą co maja podać takiej kobiecie.Ty juz na ten temat pewnie wiesz wszystko,i jakie są konsekwencje takich kamyczków. Bardzo często powikłaniem jest zapalenie trzustki.A wtedy ból jest nie samowity.Moja mam się tak załatwiła, długo sie leczyła dopiero jak zapalenie trochę ustąpiło operowali ją na ostro JA wiem że można zażywac w ciązy paracetamol, apap i to w małych ilościach+ no-spa forte.Ale sama już wiesz ze jak przyjdzie potężny atak to nic nie pomoże.

Mysza to super!!! byle takie do końca..
LucyF Ładna ta sukienka, kokarda duża ale zawsze można ją usunąc .JA bym ja kupiła nie droga, ładnie będzie brzuszek w niej wyglądał.
A ja weszłam na wagę i podniosła mi się waga.Co prawda o kg, ale to chyba już najwyższy czas.JA z powodu mojej dużej nadwagi boje się o końcowy efekt.Mam nad.z że góra 9 kg przytyję do końca.I tu Wam zazdroszczę szczupłe i chude mamusie że nie musicie uważać na swą wagę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asiu bo parte zazwyczaj trwają krótko -wszystko zależy nie od II tylko I etapu porodu. Kiedy zaczynają się parte to dziecko jest już praktycznie na finiszu...

Ja się witam i lecę czytać co u Was

A ja kupiłam taką sukienusię:-D

PS Asiu mozesz dziś rodzić -na teście 1 krecha:)

Załączniki

• sukienka 3.jpg
    sukienka 3.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Do góry