reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

As - świetnie, że tak dobrze wam idzie. Kciuki za rozwiązanie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karolciu - w kwestii kłucia nie pomogę, bo nie miałam czegoś takiego, ale możesz mi powiedzieć, co zrobić jak się ma skurcz kciuków ? :-D
Trzymam za was cały czas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Zjola - kochana moja...dzięki za kciuki, ale z zaciśniętymi piąstkami ciężko sie baraszkuje...więc co jakis czas przerywaj to trzymanie i śmigaj do małża na bara-bara....widzisz, że trzymam Ci jeszcze miejsce...ale już chcę urodzić...więć pospiesz się:-)

Karolciu - ja mam jeszcze tydzień do owulki :( Chyba nie zdążę, no chyba, że ... Nie nastawiam się na nic, na razie robię prawko na motor i miałam już pierwsze jazdy, jutro idę znowu a od 7 maja zaczynam kurs na instruktora prawa jazdy. Chciałabym zmienić pracę, bo tej obecnej mam już dość!
A ty kochana nie oglądaj się na mnie, tylko wydaj maleństwo na świat kiedy ci pasuje :tak:

Karolcia: ja mam takie klucia bardzo nieprzyjemne, podczas wizyty lekarz powiedzial ze to dzidzia naciska na szyjke po takim tygodniu kluc moja szyjka bardzo sie skrocila, teraz tez czuje takie klucia - licze na to ze dzidzia dalej walczy o przyjscie na swiat )))

zjola - to ja bedę rodzić i będę myślami z Tobą...takie fluidki rodzącej...:-D

monisiowata - ja ostatnio po takich kłuciach dowiedziałam się , że mam 2 cm rozwacia...i co...chodzę z takim już 2 tydzień i nic....może teraz coś sie ruszy.....bo były bardziej bolesne....

z Anethy i As zaraz wyjmą dzieciaczki....a mój Młody pewnie straszy, straszy a wykluje się po 10 maja....w końcu termin na 4 maja mam....więc dwa tygodnie mogę przenosić.....:wściekła/y:

KAROLCIA ja jak miałam wilczy apetyt na słodkie to zjadłam bez wyrzutów :) Czekamy teraz na twojego szymonka mój za 3 dni bedzie miał 3 miesiące :) a co dopiero rodziłam a tu już tak szybko zleciało...MONISIOWATA ty również zaraz będziesz tuliła dzieciątko:):) WspanialeAS czekamy z niecierpliwością na piękną Karolinkę teraz to już z górki :)ZJOLA to masz parę dni aby zorganizować na swoja owulkę jakiś wieczorek niezapomniany, ja pamiętam jak my zmajstrowaliśmy Szymka to było południe nie planowany seksik szybciutki hehehehe i jest mój wyczekany skarb.Musze się wybrać po jakieś tabsy czy coś bo my z A bez zabezpieczeń a przecież karmienie piersią to żadne zabezpieczenie :) Ale by było :pPogłaszcie brzuszki odemnie niedługo będzie długa galeria zdjęć:):) Buziaki kochane:) Trzymam za wszystkie kciuki:):)

dziewczyny...takie straszne kłucia w szyjce...jakby ktoś igłę wbijał....? pół nocy tak miałam....co się Młody zawiercił....to czułam taki ból...co to jest?
karolcia- ja takie kłucia miałam w ciąży, straszne to było bo sie martwiłam, że coś nie tak, do tego miałam bóle w pachwinie jakby mi ktoś tam coś w ścięgnach majstrował - mój lekarz powiedział, że jest na to tylko jedna rada - URODZIĆ :-D szyjka mu sie nie skracała przez te kłucia - wręcz przeciwnie urodziłam po terminie i to tylko dzięki wywoływaniu bo Malutka była jeszcze wysoko i nie miała zamiaru przychodzić na świat jeszcze.
zatem nie martw sie to Twoja dzidzia się wierci i ma mało miejsca wiec teraz czujesz każdy ruch a ze maleństwo ma siłę no to cie rąbie gdzie popadnie i to mocno!:-D

Dziewczyny...chyba coś się zaczyna ruszać.....na razie podchodze do tego spokojnie....ale boli coraz bardziej i coraz częściej...takie jakby skurcze połączone z bólami @......już dwa razy byłam dzisiaj z kupką...a to tez jakiś znak..bolą mnie plecy...i jak chodzę to te skurcze nie mijają tylko wręcz czuje parcie tam na dole.....
ale na razie spokojnie dopakowałam torbę....i sobie siedzę w domku....Z. w pracy...ale nie dzwonie jeszcze bo nie wiem czy to TO.
już raz tak było tylko delikatniej i się wyciszyło....więc może to też fauszywy alarm.....

macie jeszcze jakieś sugestie odnośnie objawów porodu? na co mam jeszcze zwrócić uwagę?

reklama
Karolciu - mnie to od razu odeszły wody płodowe i nie miałam wątpliwości, że to, to. Ale u ciebie i owszem może się zaczyna. Zaobserwuj, czy ból pojawia się regularnie. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry