reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

kasia u Ciebie tez juz duzo nie zostalo i lada moment bedziesz tulila swoja kruszynke :-)
Emy Ty mi sie tam nie poddawaj tak latwo i nie zostawiaj mnie samej,a z tym olejem to roznie bywa czasem tego trzeba sporo wypic a i slyszalam albo ktoras z dziewczyn pisala ze na ten olej dobrze jest zjesc banana:-p a Ja to od kilku dni chodze do WC po kilka razy dziennie :eek:
As suwak zasuwa do przodu jak nic,super :-D

reklama
witaj! drawing-pregnant-elephant_~pgi0398.jpg
Na dobry humor dla wszystkich ciężarówek. I dla "słoni" i dla tych mniej zaawansowanych i dla przyszłych również:-)
Kabaret Hrabi-Ciąża - YouTube
Miłego dnia:)

Dobre!:-);-)

Sabrina, ja to z sokiem bananowym wypilam. Mąz twierdzi ze powinnam łyknąć bez niczego, ale to juz nie dla mnie...
a powiem wam ciekawostkę... mąż mi powiedzial wczoraj ze olej rycynowy dodaje się do jedzenia tu w Egipcie żołnerzom na zmniejszenie popędu seksualnego

zastanawiam się co u naszej karolci... cos malo pisze...
i v_jolka... wiem, ze postanowila sie udzielac na forum, ale moze ktors z was ma z nia kontakt?

Ostatnia edycja:
Emy - z ust mi to wyjęłaś, już nie pamiętam jak to jest nie być w ciąży i też mi się tak zdaje, jak by to już 2 lata minęły ;-)

Kasia - twój suwak też ostro podgonił, wychodzi na to, że po Emy i Sabrinie kolej na mnie, a potem już ty :)

U mnie przygotowania do przyjścia maluszka na świat prawie zakończone, na dniach ma przyjechać jeszcze tylko wózek, a ja właśnie zabieram się za pranie i prasowanie ubranek i za pakowanie torby do szpitala....
Mam jeszcze mały kłopot na głowie, wyobraźcie sobie, że ktoś się włamał na moje konto allegro, sprzedał telefon za 1 300 zł i zniknął, a kupujący teraz do mnie wydzwania, że zrobił przelew i czeka na wysyłkę. Byłam dziś na policji, policjant przeszło godzinę spisywał moje zeznania. Mam tylko nadzieję, że jakoś szybko ta sprawa się rozwiąże i nie będą mnie więcej nigdzie ciągać...

i v_jolka... wiem, ze postanowila sie udzielac na forum, ale moze ktors z was ma z nia kontakt?
Mam z Nią kontakt codziennie, właśnie dostała dyspozycję od lekarza leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć i wyobraź sobie, że marudzi :-p Lekarz mówi, że jest wszystko ok, tylko ma odpoczywać.

Emy - a jak się czuje słoniątko? W piątek idziesz do szpitala jakby co?

Cześć kochane

Ale dzisiaj pusto???

Od wczoraj mam lenia ale takiego totalnego jakoś tak mi smutno jest nie wiem czemu do biura zawsze wychodziłam teraz jest zamknięte i nie mam gdzie się podziać tak jakoś mi smutno :( Rano zaworzę Kacperka do przedszkola przyjeżdzam do domu i się kładę i leżę leżę leżę oglądam tv i troszkę was poczytam aż wybija 13 wstaję jadę po Kacperka do rodziców na obiad i przyjeżdzam do domu i jakoś mam pustkę w sobie nie chce mi się ładnie ubrać umalować nawet posprzątać mi się nie chce w domu cieszę się tylko gdy Szymonek kopie i jak rozmawiam z Kacperkiem nie wiem co mi jest. Dzisiaj miałam straszne zatwardzenie nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam czułam się jakbym rodziła:szok::-:)baffled:

AS II trymestr super oby tak dalej :):)

vjolka my tu czekamy na ciebie pamiętaj mam nadzieję że z Cośkiem ok jak masz leżeć to leż i słuchaj lekarza napisz coś do nas co tam u was!!!! Buziaki!!!!

lili dzięki za info z tymi paskami teraz płacę 1grosz za kilka opakowań a wiesz dokładnie ile mają kosztować?? Gdzieś czytałaś??

agala fajnie że już przygotowania prawie skończone ja jestem w wielkim dole jeszcze facet od remontu rozpieprzył wszystko i zostawił mnie z tym burdelem na 2 tyg plus tydz mojej nieobecności :( Mój Alebrt do niego dzwonił i tak go opierd.... w czwartek ma przyjść i w piątek a jeszcze tyle do zrobienia pomalowania nie daję rady z tym...

miśkam a co tam u was????

lili dzięki za info z tymi paskami teraz płacę 1grosz za kilka opakowań a wiesz dokładnie ile mają kosztować?? Gdzieś czytałaś??

W radio trójka słuchałam, było na przykładzie jakiegoś faceta, który teraz płaci 13 PLN a będzie płacił z nowym rokiem 35 PLN.

Tu jest link

Punkty-Apteczne.pl • Zobacz temat - PASKI DLA DIABETYKÓW BĘDĄ DROŻSZE

A tu masz taki z kolei:

http://www.radiopark.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20366&Itemid=48

Także trzeba by było to sprawdzić.

Ostatnia edycja:
EwelinaK - u mnie nastrój też jakiś taki ostatnio średni... do tego od kilku dni walczę z przeziębieniem, wczoraj już było niby ok, wyszłam na chwilę z domu i dziś rano znów gardełko dało o sobie znać, więc postanowiłam już dzisiaj nigdzie nie wychodzić, troszkę poprałam, poprasowałam i dzień jakoś zleciał. mąż wróci późno, pewnie po 21, wczoraj też było podobnie....ech... czasem mam wrażenie, ze każdy dzień wyglada tak samo...

Emy, Ssabrinka - co z wami?

Ostatnia edycja:
a_gala, Ewelina - u mnie też tak nudno i monotonnie. Każdy dzień taki sam. Poczytam, obejrzę coś w tv, ugotuję obiad. I tyle. Czasem mam taką ogromną tęsknicę za pracą i dziećmi. No ale nic to, powtarzam sobie, że to wszystko dla Maluszka. Muszę znaleźć sobie jakieś hobby, żeby trochę urozmaicić te dni. Po stracie Stasia odkryłam decoupage i przez prawie rok oddawałam się temu z wielką pasją. Ale odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży mam trochę opory, bo to jednak farby, kleje, itd. Pytałam o to lekarkę, nie widziała przeciwskazań, ale jednak jakoś ostrożność mnie trochę zniechęciła.
Emy, SSabrinaa - no właśnie, co tam z Wami?:)

reklama
Hej laseczki!
Mialam dzis dłuuuugi pracowity dzień i przyjemny wieczór, mąż zabrał mnie na pyszne lody do włoskiej knajpy, długi spacer... a potem posiedzielismy na ławce przy plaży (co prawda bez widoku na morze bo juz ciemno ale tez romantycznie)

Dzis postanowiłam obgadac z ginem na następnej wizycie w czwartek koniecznosc cc, szczerze nie jestem przekonana, ja czuję się swietnie, mały dokazuje jak zawsze.. w sumie mamy jeszcze czas... nie wiem czy akurat cc w piątek jest konieczne, niby mało wód, ale nie powiedzial ze za malo, cos mruczal o pepowinie, ale maly nie jest nia owinięty tylko mu wisi przy buzce.... dlatego wolalabym jednak dac sobie i okruszkowi szansę na naturalny poród, a jesli w trakcie cos będzie nie tak to wtedy owszem mozemy isc pod noz.

lekarz wspomnial, ze w innym przypadku kazalby nosic do konca, ale w naszym, ze tak długo się staralismy i przeszlismy smierc chłopaków nie chce ryzykować... muszę dokładnie go wypytac o jakim ryzyku mowimy i spokojnie podjąć decyzję

zastanawiam się czy nie isc po poradę do innego lekarza..
ja wiem ze cc wszystkim ułatwia zycie, wszystkie egipcjanki teraz robią cc na żądanie.. ze niby wolą uniknąć bólu, a po cc to niby co? bol jak po kazdej operacji...
i lekarzom łatwiej... pol godziny i po sprawie, zadnemu nie chce się 5 dni męczyc z kobietą i jej rozwarciem... ja jednak wolę naturę, cc jest dla mnie ostatecznoscią gdyby bylo dla nas jakies zagrozenie, w przeciwnym wypadku nie widzę sensu umawiac się na cc... i niby czemu w ten piątek??? rownie dobrze moge czekac do poniedzialku
termin między 16 a 21.11 czyli czas mamy

nie wiem, moze powinnam slepo zaufac lekarzowi, tylko nie chcę robić czegos wbrew swojemu przeczuciu

juz pewnie wszystkie spicie.
kolorowych snów!
do jutra!

Do góry