reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

dzien dobry laseczki
Ssabrinaa ,Emy ja tez juz skacze z nogi na noge oczekujac wiadomosci ze juz macie bable przy sobie:tak:
a_gala,klaczku,poroniona, Ewelinak super wam te suwaki zapierdzielaja juz niedlugo na was kolej
nie udziele sie do tematu cc bo mnie to jest wszystko obojetne czy sn czy cc bol porodu znam i bolu sie nie boje chce tylko tak jak wszystkie mamusie zeby mojej malej nic sie nie stalo i zeby urodzila sie zdrowa
moze mnie bolec tak jak przy Wikusiu nie straszne mi to bede miec meza przy sobie i on mi pomoze to przetrwac :tak:

a co do organizmu to zeczywiscie kazdej po cc goi sie inaczej moja siostra miesiac po cc zaszla w kolejna ciaze i donosila ja do konca bez zadnych powiklan blizna sie jej tak szybko zagoila wiadomo ze nie do konca i 100% ale nie bylo ryzyka jej i dziecka
milego dnia moje drogie ja ide szykowac sie do dzisiejszej wizyty buzki

reklama
Witajcie ciężaróweczki.
Kasiu u Ciebie też już lada moment i Agatka będzie z Wami.
Szybkiego rozwiązania dziewczynki.

A u mnie też już 13 tydzień .:szok::szok::szok::szok:
I nadal rośniemy :-D:-D:-D:-D

hej laski!

sabinko, ja się chyba poddaję...
wczoraj łyknęłam 2 łyżki oleju rycynowego... plan- biegunka po 2-6 godzinach... pobudzone jelita=pobudzona macica... wypróżnione jelita= więcej miejsca dla głowki.... no i zmękczona szyjka

a ja nawet biegunki nie dostalam do dzis.... nawet w kibelku nie bylam:sorry2::sorry2::sorry2:
i co? :confused:

a to niby silny srodek na przeczyszczenie, po jednej łyżce powinien zadzialac.... trudno... szykuję się na to cc w piątek
skurcze mam jak ty, przychodzą na godzinkę, dwie i tyle

dodatkowo moja szyjka sie nie rozwiera, bo wokół szwu zrobiły sie zrosty, w rezultacie sznureczek usunięty a zrosty trzymają mi wszystko w jednym miejscu.. doktorek powiedzial ze to moze rozerwać tylko jak juz będziemy w szpitalu...

milego dnia!

Emy - jak piszesz o tych zrostach to normalnie wszystko mnie tam boli. Zastanawiam się dlaczego się u Ciebie pojawiły, skoro inne dziewczyny na szwie nic o tym nie pisały, choć niewiele ich tu. Być może Twój organizm szybko się regeneruje i to stąd.

As76 - ja tam oczom nie wierzę dziś po raz drugi, już macie 13tc? :szok:

As, odkąd mamy nowe okienka odpowiedzi cos się czasem zacina.
Dzięki bardzo, na pewno dam wam znac jak tylk cos się zacznie dziac, mam neta w telefonie, więc nie będzie problemu

Nawet nie wiem kiedy u ciebie minął pierwszy trymestr :szok:
Co prawda to prawda, suwaczki innych mkną z prędkością światła, a swoje własne nie chcą drgnąć...
ja mam wrazenie ze juz 2 lata w ciąży chodzę :happy2:

reklama
hej laski!

sabinko, ja się chyba poddaję...
wczoraj łyknęłam 2 łyżki oleju rycynowego... plan- biegunka po 2-6 godzinach... pobudzone jelita=pobudzona macica... wypróżnione jelita= więcej miejsca dla głowki.... no i zmękczona szyjka

a ja nawet biegunki nie dostalam do dzis.... nawet w kibelku nie bylam:sorry2::sorry2::sorry2:
i co? :confused:

a to niby silny srodek na przeczyszczenie, po jednej łyżce powinien zadzialac.... trudno... szykuję się na to cc w piątek
skurcze mam jak ty, przychodzą na godzinkę, dwie i tyle

dodatkowo moja szyjka sie nie rozwiera, bo wokół szwu zrobiły sie zrosty, w rezultacie sznureczek usunięty a zrosty trzymają mi wszystko w jednym miejscu.. doktorek powiedzial ze to moze rozerwać tylko jak juz będziemy w szpitalu...

milego dnia!
Czasami takie zrosty się robią i niestety wtedy jest rzeczywiście trudniej :-:)-(

Emy - jak piszesz o tych zrostach to normalnie wszystko mnie tam boli. Zastanawiam się dlaczego się u Ciebie pojawiły, skoro inne dziewczyny na szwie nic o tym nie pisały, choć niewiele ich tu. Być może Twój organizm szybko się regeneruje i to stąd.

As76 - ja tam oczom nie wierzę dziś po raz drugi, już macie 13tc? :szok:
Tak Lili to już 13 tc .
Też nie mogę w to uwierzyć :-D:-D:-D:-D
Co do zrostów ...
Jak ktoś ma tendencję do robienia zrostów to tak się dzieje.
Ja po usuwaniu włókniaka miałam 2 szwy założone ,a jak się zrobił zrost od szwa to jest blizna na 3 cm...:baffled::baffled:
Taka tendencja skóry i tyle..

As, odkąd mamy nowe okienka odpowiedzi cos się czasem zacina.
Dzięki bardzo, na pewno dam wam znac jak tylk cos się zacznie dziac, mam neta w telefonie, więc nie będzie problemu

Nawet nie wiem kiedy u ciebie minął pierwszy trymestr :szok:
Co prawda to prawda, suwaczki innych mkną z prędkością światła, a swoje własne nie chcą drgnąć...
ja mam wrazenie ze juz 2 lata w ciąży chodzę :happy2:
No tak...
Słonie też kiedyś muszą urodzić ;-):-):-D:-D:-D
Powodzenia kochana.

Do góry