reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

melduję się nadal w dwupaku :) wczoraj zapodałam sobie ciepłą kąpiel i to w brodziku :) na całe szczęście, że mam głęboki :) ledwo się w nim zmieściałm ale co tam :) dziś na ktg skurcze cały czas na poziomie 40 %, raz doszły do 80 % ale ja ich w ogóle nie czuję. Jak wytrzymam to kolejne ktg we wtorek. Zaraz zrobię obiadek i idę spacerować i korzystać z pogody bo jest cudnie. Buziaki dziewczynki !!!

reklama
magnusik widz ze póki co trzymasz się dzielnie :-D a już myślałam ze do niedzieli urodzisz :-)

u mnie na razie oki, skurczy brak albo pojedyncze jedynie doskwiera mi ból kręgosłupa ale to chyba jak każdej ciężarnej na końcówce

Wpadłam zobaczyć na jakim etapie jest Ilonka:) i oczy przetarłam ze zdumienia!!! rany to prawie już!

I przy okazji popodglądlałam pozostałe suwaczki ,po prostu szok! ale pędzą! muszę na listę skarbów luknąć.buziam was wszystkei
Magnusik na Ciebie to na rozpakowanych czekam:) kciukasy trzymam cały czas za ekspresowy szczęścliwy proód

dzięki ola :)

ilonka uważaj uważaj, bo jak się okazuje na moim przykładzie skurczy można wcale nie czuć :)

ja dziś bardzo dużo pospacerowałam, krocze mnie tak boli że..... ledwo nogę do góry podnoszę. Nogi spuchniętę... jeszcze czeka mnie dziś herbatka z liści i ciepła kąpiel. Ciekawe czy uda mi się tak wycyrklować żeby rodzić w środę, bo kurczę cholernie mi zależy żeby rodzić na dyżurze mojej gin. I ogarnia mnie przeraźliwy strach, boję się że nie dam rady, że nie będę potrafiła przeć, boję się bólu. I tego wszystkiego co będzie potem, czy będę umiała się zająć Małym. Najgorsze że mąż mi coś burczy że on jednak nie chce imienia Nataniel a już było postanowione na 100 %. Ale ja nie odpuszczam :)

pewnie ,że można skurczy nie czuć:) ja miałam 4cm rozwarcia i nie wiedziałam:) powodzonka wam wszystkim ciężaróweczki:)

linnea i oczywiście za was tez kciukasy trzymam wzmocnione :)

dzieki dziewczyny. U mnie raczej przez najbliższe dni nic nie ruszy. Brzuch nadal dość wysoko.No cóż maluch ma jeszcze tydzien czasu potem jak sam nie wyjdzie to czeka mnie szpital.
A co do kmpieli to mi chyba wanna zmalała ledwo sie mieszczę:-);-);-)

ilona26 - mnie teżkręgosłup boli. Nie umie spać przez to ale damy radę jeszcze troszkę do finału (oby szczęśliwego)

Ostatnia edycja:
Ola dziękuję :happy: sama czasem nie dowierzam, że poród już się zbliża wielkimi krokami :-) z jednej strony się cieszę, a z drugiej boję

magnusik, to mówisz, że mogę mieć skurcze i ich nie odczuwać?? ale to pewnie brzuch by mi twardniał przynajmniej?? a w sumie nawet tego nie odczuwam ostatnio, może dlatego że jeszcze póki co łykam magnez do przyszłego tygodnia 2x1tbl.

Linnea musi być szczęśliwy finał, innej opcji nie chcę brać pod uwagę, byle dzieci były całe i zdrowe a my ból i poród jakoś przebrniemy :tak:

Ewelinka, poroniona, Kłaczek, Emy, tymira, Karolcia, V_jolka, As gdzie wy dziewczyny się podziewacie??

ilonka26 ja myślałam że właśnie jak twardnienie to może skurcz, ale wczoraj jak leżałam na ktg to brzuch był miękki więc też już nic z tego nie rozumiem

dziewczyny ratujcie!!!! obudziłam się z bólem gardła i w ogóle jakaś taka z tyłka wysrana.... herbata z cytryną juz poszła w ruch, miód też. Mogę łykać jakąś rutinaceę? a co na ból gardła? kurde nie może mnie rozłożyć...

reklama
Hej babeczki :-)
Widze ze magnusik Ty nadal w dwupaku,moze faktycznie wytrzymasz do tej srody ;-) a na bolace gardlo jesli masz mozliwosc gdzies zakupic w aptece to polecam syropek dla ciezarnych *spam* mi pomagal na bol gardla:tak:
ilonka u Ciebie juz 36tc wskoczyl na suwaczku,kurcze ale ten czas leci niesamowicie :-)

A u mnie ladnej pogody ciag dalszy,Ja juz popralam dla malego ubranka teraz tylko czekam na jakis chlodniejszy dzien i bede prasowac bo jak na dzien dzisiejszy to w taka duchote to mi sie nie chce nic robic a zwlaszcza stac przed deska i prasowac i sie jeszcze dodatkowo podgrzewac zelazkiem :-D

Do góry