reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kłaczek to przy tak rzadkich wizytach to ta ciąża to Ci migiem zejdzie :) Bo następna wizyta to już około 25-30tc będzie jakoś.

Głaskałyście dzisiaj brzuszki ode mnie? Jak nie proszę to szybciutko nadrobić :)

reklama
emy - ojjjj.....mleka to ja nie przękne za Chiny, mam awersję od dziecka...;-)

ja tez nie znoszę mleka, chyba go nie trawię za dobrze i pewnie dlatego tak szybko pomaga na zaparcia
jedz tez duzo owoców, na pewno pomoze

co do kawy, ja na poczatku nie mogłam, teraz dosłownie wypijam bardzo słabą raz na 2 tyg. może, jak mi się zachce, ale tutaj w egipcie nie ma problemu z frontami i roznica cisnien jak w Polsce, bo jakbym byla tam to na 100% musialabym pic duuuzo wiecej kawy

Pozdrawiam brzuchatki:):)

Oj wiem co to zaparcia, hemoroidy blee blee mam też to :( ale ja bym chętnie poszła na spacer wyszła z domku ale leżę mam bóle podbrzusza więc mój strach jest większy i leżę:/ Na hemoroidy gin mi przepisał jakiesleki do łykania niepamiętam nazwy nie biorę bo boję się zaszkodzić maleństwu i czopki te biorę ale jak muszę;/
Fajnie z tymi zakupami też bym chciała troche powariować ale czeka mnie remont w Kacpra pokoju 2 tygodnie temu niestety w części która jest do remontu trochę podłoga mi się posypała:( i oczywiście mojego nie ma i ja ze wszystkim sama no cóż chociaż pocieszam się że w końcu zrobię te 2 pokoje które zostały do zrobienia mam nr do fajnego grafficiarza chcę aby u Kacpra w pokoju na całej ścianie fajne malunki porobił takie z Kacpra ulubionych bajek:):) no i jak przyjdzie fasolinka będzie po remoncie:):)
agalafajne str pozapisywałam sobie jak macie dziewuszki sprawdzone str z zakupami dawajcie linki:):)
lili brzusio pogłaskany &&&&aby @nie przlazła:):)
Buziole

kłaczku mam do ciebie pytanko własnie przeczytałam wątek który sie utworzył i sa tam twoje wypowiedzi nie wolno głaskac brzucha bo masowaniem można skurcze mieć czy cos takiego czy to się mnie też tyczy jak leżę plackiem i ma tego cholernego krwiaka????

W szpitalu mnie tak lekarz poinstruowal, potem potwierdzila niezalezna pielegniarka. Powiedzial, ze glaskanie brzucha to przeciez forma masazu i moze prowokowac skurcze macicy i ze w sytuacji kiedy zagraza poronienie, absolutnie tego robic nie wolno choc jako matki mamy taki odruch. Nie mam pojecia jak to przy okazji krwiaka jest, ja plamilam wtedy i to byl poczatek poronienia. Nie wiem czy przy krwiaku tez macica sie kurczy, nie znam mechanizmu tego zjawiska, ale ja bym na wszelki wypadek nie glaskala, mio ze rece same sie pchaja. Moze spytaj lekarza przy okazji wizyty, jesli masz dobrego?

Głaskanie a głaskanie, jak ktoś przejedzie jak to kiedyś She nazwała "jak wycieraczkami po szybie" to nic się nie stanie, dłuższe głaskanie faktycznie może spowodować skurcze. :tak:

EwelinaK - dzięki, jak Lucyfer zareagował na wieść o rodzeństwie? Czy jeszcze nie wie? ;-)
Kłaczek - dacie radę i bez tych skanów, dzieć jest silny i tyle :tak:

Jak dojadę do domu w czwartek to mogę wrzucić Wam kilka sprawdzonych linków allegrowiczów, do teraz do nich wracam :tak:

v_jolka ja w ogóle nie piję kawy chociaż mam mega ochotę, bo od samego początku po kawie wymiotuję :) widac moje dziecię nie lubi kofeiny :)

kłaczek zakupy planowałam inne ale jak porównałam ceny niektórych rzeczy z allegro okazało się, że w sklepie nie opłaca się ich kupić, więc wybrałam tylko to co się opłacało, dziś nawiasem mówiąc mi przyszły rzeczy kolejne z alle ale oczywiście listonosz wrzucił do skrzynki awizo więc jutro muszę zapylać

a_gala
fajna ta komoda kąpielowa, my nie kupujemy tylko dlatego, ze brak u nas miejsca, trudno zadowolę się przewijakiem przenośnym

lili trzymam kciuki, zeby @ nie przylazła :)

lecę bo mnie zgaga męczy :/ nie jest często ale czasami daje mi tak popalić, że szock ale damy radę :)

lilianko tak Lucuś wie:) pokazuje mu na necie jak dzidzia wygląda co teraz się jej wykształca interesuje się ale ma oczywiście obawy że będe dzidziusia bardziej kochała od niego więc teraz jest cały czas tłumaczenie mam nadzieje że pojmuje to wszystko:) chce braciszka oczywiście:) wrzuć te linki pewnie ja póki leżę i tak nie mam nic do roboty to chociaż ogarnę co teraz i jakie ceny są :)
No ja mam manię trzymania, głaskania sie po brzuchu tak jakbym chciała maleństwo przed czymś uchronić zatrzymać....:zawstydzona/y: więc wasza rada jest dla mnie nowością:zawstydzona/y: teraz pogłaszcze leciutko i tylko chwilkę:-p
ilonko może mleko na zgagę??

A ja tak marzę żeby dla dzidzi mieć coś takiego ŚLICZNA KOŁYSKA/ŁÓŻECZKO 3w1 Simplicity/beż od SS (1695712067) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie wiem czy praktyczna jest ta kołyska i ile dziecię w niej wytrzyma??? Czy nie opłaca n atak krótki czas nie wiem ale chciałabym mieć:zawstydzona/y::tak:

reklama
Ewelinka, fajna ta kołyska i nawet duża 82cm, choc nie wiem na ile może wystarczyć. Bałabym się że większe dziecię się z tego wygibnie, chyba ze mozna bujanie jakos zablokowac.
Osobiscie wolalabym stare dobre łózeczko, nawet takie co się potem rozkłada na tapczanik, a bujac można zawsze w gondolce w wózku, na leżaczku, foteliku...
Oczywiscie jak będę w PL to wpadnę na ciążową kawę, w sumie nie az tak daleko do was mam i lodami mnie skusiłas, jak słynne to muszą być pyszne!!!;-)

Ja dzis wieczór przesiedzialam w hotelu, 2 siostry męża przyjechaly na wczasy...
I zrobilam w koncu coombsa, mam nadzieję ze nic nie wykryje

buziaki!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry