reklama
HappyBabyMama
Fanka BB :)
Ja miałam wielowodzie które było prawdopodobnie spowodowane cukrzyca ciążowa. U mnie przez rozciągnięcie macicy przez to wielowodzie skonczylo się Atonia. Nie mam na celu cię wystraszyć ale to jest coś co należy mocno kontrolować. Z synkiem Wszytsko w porządku urodził się zdrowy.
Magda8888
U mnie też w pewnym momencie afi wynosiło 28 i nawet w wypisie ze szpitala mam wpisane wielowodzie.....ale w 38 tygodniu jak byłam na echo serca płodu to pan doktor stwierdził że mało jest wód więc do końca nie wiem jak było czy zły pomiar czy co. Synek urodził się zdrowy ale były powikłania przy porodzie. Nikt nie wie kiedy odeszły mi wody.... Bo ja nie zauważyłam a i położne mówiły że już wody nie było jak przyjechałam. I też miałam cukrzycę ciążowa i nadciśnienie indukowane ciąża
SmerfnaAga30
Początkująca w BB
A czy mialyscie jakieś specjalne zalecenia od lekarza? Nie wiem np wcześniej położyć się do szpitala, czy mocno oszczędny tryb życia?
N
Natuś_ka
Gość
Przy MVP lekarz mierzy tylko jedna kieszonke plynu dlatego pytalam czy porownywal z AFI. Jesli z dzieciatkiem wszystko jest wporzadku, nie widac wad ktore moglyby byc przyczyna wielowodzia to spokojnie poczekaj do wizyty badz ją nieco przyspiesz dla dlasnego spokoju. Maluszek wychodzi duzy ? Albo moze masz cukrzyce ciazawą?
HappyBabyMama
Nie ale tak jak u mnie cukrzyca była to tzrymac się diety bo mały miał za słodkie wody wiec za dużo pilA czy mialyscie jakieś specjalne zalecenia od lekarza? Nie wiem np wcześniej położyć się do szpitala, czy mocno oszczędny tryb życia?
I sikał . A nerki dziecka w porządku? Na prenatalnych wszystko
Ok było? Lekarz podejrzewa co jest powodem?
SmerfnaAga30
Początkująca w BB
Malutka waży 3200 czyli jest w normie...Przy MVP lekarz mierzy tylko jedna kieszonke plynu dlatego pytalam czy porownywal z AFI. Jesli z dzieciatkiem wszystko jest wporzadku, nie widac wad ktore moglyby byc przyczyna wielowodzia to spokojnie poczekaj do wizyty badz ją nieco przyspiesz dla dlasnego spokoju. Maluszek wychodzi duzy ? Albo moze masz cukrzyce ciazawą?
Miałam robiona krzywa cukrowa jakiś czas temu ale nie miałam cukrzycy.
Glukoza też cały czas dobrze wychodzi.
Na ostatnich badaniach lekarz mój prowadzący zobaczył że mam duży i napięty brzuch i stwierdził że dziecko pewnie będzie duże.. Ma potem jak poszłam na USG to się okazało że mam to wielowodzie.
SmerfnaAga30
Początkująca w BB
Nerki, żołądek w porządku. Na USG wszystko jest prawidłowe, lekarz który mnie badał powiedział tylko że mogę wcześniej urodzić.Nie ale tak jak u mnie cukrzyca była to tzrymac się diety bo mały miał za słodkie wody wiec za dużo pil
I sikał . A nerki dziecka w porządku? Na prenatalnych wszystko
Ok było? Lekarz podejrzewa co jest powodem?
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Trzymaj sie tego co mowi lekarz, ze dzieciatko ma sie dobrze. Trzymam kciuki zeby kolejne usg wykluczylo wielowodzie, pytaj lekarza o pomiar rowniez a AFi. A nawet jesli sie potwierdzi to jestes juz na koncowce, beda Cie kontrolowac teraz czesciej