reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wielkość pęcherzyka ciążowego

malina1525

Aktywna w BB
Hej Dziewczyny:)

Jestem w 4 tygodniu ciąży..
Wielkość pęcherzyka ciążowego to 13,77 mm,a pęcherzyka żółtkowego 3,7 mm.
Zarodka brak.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Ania

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny:)

Jestem w 4 tygodniu ciąży..
Wielkość pęcherzyka ciążowego to 13,77 mm,a pęcherzyka żółtkowego 3,7 mm.
Zarodka brak.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Ania
W 4 TC jak masz pęcherzyk żółtkowy, to i tak szybko. Zarodka na tym etapie nie ma, więc to zupełnie nic dziwnego. Nie stresuj się, po prostu poczekaj na kolejną wizytę i USG.

Bardzo Ci dziękuję za pomocną odpowiedź 🙂
Najlepiej ogólnie na pierwsze USG iść około 6tc, najlepiej 7tc. Wtedy powinno wszystko być i nie ma tego oczekiwania i strachu. ;) 4tc to bardzo wcześnie, ledwie cokolwiek widać, u niektórych praktycznie nic albo sam mały pusty pęcherzyk. U Ciebie jak już był żółtkowy, to i tak naprawdę nieźle. Także zupełnie na razie się nie przejmuj, słuchaj lekarza. :)

reklama
28 czerwca,ale mam nieregularne cykle,jest różnica między USG a miesiączką.
Ginekolog ocenił ciążę na 4 tygodnie.
Rozumiem. W takim razie pozostaje tylko czekać do następnego USG, wtedy w prawidłowo rozwijającej się ciąży już musi być widoczny zarodek skoro jest pęcherzyk żółtkowy. Trzymam kciuki 🫶

reklama
Do góry