reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Widoczny pęcherzyk na USG przed @

Tak tylko napomknę, że DOKŁADNIE TEN tekst słyszałam już w gimnazjum, rzucany między nastolatkami, które bardzo chciały "wyglądać" na mądre - z ciekawości, skopiowałaś go z neta czy nauczyłaś się go na pamięć?
Teksty w necie są tworzone na podstawie wypowiedzi mądrych ludzi i kulturalnych zwrotów. Ja nie muszę z niczego ściągać ani uczyć się na pamięć. Osoba wykształcona i oczytana ma szeroki zasób słów. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie czytam neta tylko literaturę.

reklama
Teksty w necie są tworzone na podstawie wypowiedzi mądrych ludzi i kulturalnych zwrotów. Ja nie muszę z niczego ściągać ani uczyć się na pamięć. Osoba wykształcona i oczytana ma szeroki zasób słów. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie czytam neta tylko literaturę.

Spoko, tylko pytam, skąd w takim razie znasz ten tekst, który SŁOWO W SŁOWO był powtarzany u mnie w szkole 20 lat temu?

Spoko, tylko pytam, skąd w takim razie znasz ten tekst, który SŁOWO W SŁOWO był powtarzany u mnie w szkole 20 lat temu?
Sprawia Pani wrażenie jakby była pod wpływem jakiś substancji wyskokowych. Już odpowiedziałam na Pani pytanie. Proszę wrócić do mojej poprzedniej odpowiedzi i przeczytać ponownie ze zrozumieniem. Pofatygowałam się i nie odnajduję moich słów słowo w słowo w internecie. Jakieś jedynie skrawki, owszem są. Proszę przestać spamować wątek i zająć się czymś pożytecznym.

Sprawia Pani wrażenie jakby była pod wpływem jakiś substancji wyskokowych. Już odpowiedziałam na Pani pytanie. Proszę wrócić do mojej poprzedniej odpowiedzi i przeczytać ponownie ze zrozumieniem. Pofatygowałam się i nie odnajduję moich słów słowo w słowo w internecie. Jakieś jedynie skrawki, owszem są. Proszę przestać spamować wątek i zająć się czymś pożytecznym.

Jesteś niesamowicie agresywną osobą.

Jesteś niesamowicie agresywną osobą.
Jestem osobą pewną siebie odnoszącą sukcesy w życiu prywatnym jak i zawodowym. To że nie pozwalam się obrażać nie ma nic wspólnego z agresją. Jeżeli myli Pani pojęcia obrony z agresją to proszę się udać do brodzika intelektualnego Pani Jadwigi i z Nią w osobnym wątku prowadzić dyskusje. Dość uwłaczania mojej godności, zgłaszam Pani spam do administracji i treść jako obraźliwą. Z całym szacunkiem, ale nie położę się na podłodze żeby być na Pani poziomie.

Jestem osobą pewną siebie odnoszącą sukcesy w życiu prywatnym jak i zawodowym. To że nie pozwalam się obrażać nie ma nic wspólnego z agresją. Jeżeli myli Pani pojęcia obrony z agresją to proszę się udać do brodzika intelektualnego Pani Jadwigi i z Nią w osobnym wątku prowadzić dyskusje. Dość uwłaczania mojej godności, zgłaszam Pani spam do administracji i treść jako obraźliwą. Z całym szacunkiem, ale nie położę się na podłodze żeby być na Pani poziomie.

Czekam na to zgłoszenie, bo jeszcze nie dotarło ;) I póki co to Ty tu wszystkich obrażasz ;)

[emoji23][emoji1787][emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787]😂😂😂😂😂😂😂
(ja to tak bardzo nie dorastam Ci do pięt z Twoja wysublimowana retoryka, ze nie bede nawet próbować zawrzeć swoich myśli inaczej niż niewerbalnie, zreszta te emotikonki wystarczająco dobrze wyrażają to, co chciałam przekazać [emoji28])

To ja może pomogę
1 2 3 4 5
Nie ma za co :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry. Ponieważ kilka z was napisało do mnie zaniepokojonych wypowiedziami jednej z uczestniczek rozmowy, więc skonsultowałam się z lekarzem ginekologiem- położnikiem, którego znacie z naszych babyboomowych webinarów i poprosiłam o komentarz:

"W przypadku kobiety starającej się o ciążę i prezentującą niespodziewane brunatne plamienia, ból i wzrost obwodu brzucha koniecznie trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczna jako sytuację zagrożenia życia. Oznaczenie b-hcg i kontrolne USG lub IP w zależności od nasilenia objawów jest najrozsądniejsze.

Pisanie o prowadzeniu pacjentek i leczeniu niepłodności na forum internetowym jest bardzo niebezpieczne prawnie.

W przypadku większości kobiet połączenie kalkulatora i testów owulacyjnych skutkuje zajściem w ciążę w ciągu 12 cykli. Jak nie trzeba udać się do doktora i zacząć szukać rozwiązań (u obojga partnerów).

Ta Pani słusznie napisała że bicie serca zarodka widać ok 6 tygodnia, wcześniejsze badanie USG może potwierdzić obecność pęcherzyka ciążowego w macicy (bardzo ważne) ale nie koniecznie żywotność ciąży. Nie można pomylić pęcherzyka ciążowego z nadżerką, to jedna z większych głupot jakie czytałem."

Niektóre z was pewnie pamiętają, że trzymam się zasady, że jeśli ktoś na forum przedstawia się jako specjalista lub ekspert, to my to sprawdzamy. Ze względu na wasze bezpieczeństwo. Tyle w temacie. Dziękuję dziewczyny za szybką reakcję.

Do góry