reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiadomości ze szpitala - bez komentarzy

Wiadomość od Oli

CCzesc Monia!tu OLA368 z forum BB..Niestety po dzisiejszej wizycie kontrolnej skonczylam w szpitalu ze wzgledu na wysokie cisnienie..mialam 150/110..zatrzymali mnie na obserwacji..badania porobili,z Mala wszystko ok,skurcze na KTG leciutkie,szyjka skrocona,ale wszystko pozamykane wiec najprawdopodobniej czeka mnie chodzenie do terminu:-(chyba ze cisnienie bedzie wariowalo..pozdrowienia dla Was

reklama
Kolejna wiadomość od Oli

Czesc Monia!jestemy w szpitalu,leki ustabilizowaly cisnienie,wiec licze,ze jutro nas wypuszcza,bo do porodu daleko..skurcze rano byly calkiem spore,teraz zupelna cisza..czeka mnie tu powrot,opieka super,wszystkim sie interesuja..dziekuje za pozdrowienia i wzajemnie dla wszystkich

Wiadomosc od ellsi:
Juz po godz, 4.50 urodzila sie coreczka tatusia. Waga 3200, 55cm wzrostu i 10 pkt. Jako tako sie czuje ale porodu milo nie wspomne. Mialam bole krzyzowe i to juz wczoraj w nocy tak samo z siebie. JAk dostalam kroplowki to myslalam ze umre. Za kazdym razem przy skurczumialam odczucie jakby ktos mnie dzgal nozem w kregoslup i obkrecal i tak od samego rana a efektow brak. o 23 mialam 2 cm rozwarcia nie mogli pomoc, nie wierzylam ze urodze naturalnie. Zgodzilabym sie wtedy na wszystko. Dostalam zzo ale nie pomoglo na bole krzyzowe i wtedy sie podlamalam. Panie nie mogly ze mna nic zrobic niekiedy mialam wrazenie ze myslaly ze udaje i mam paranoje ale widzialy ze zginam sie w palak i placze z bolu, uciekalam od kroplowki bo myslalam ze jeszcze jeden bol i umre. Na szczescie zzo zadzialalo na rozwarcie i przyszly skurcze parte. Obawiam sie ze z moim kregoslupem to musze isc do lekarza bo to moze byc jakies zwyrodnienie. Dzis odpoczywam, zero odwiedzin, pozdrowienia dla cioc z bb.

Info od Eweliny, sprzed chwili :-)

"Hej :) Cieszę się, że się odezwałaś. Niestety jeszcze nie urodziłam-ale po badaniu okazało się, że skurcze rozwierają szyjkę, ale nie są regularne i są rzadko. Wracam do domu po ktg. Mam się pojawić jak będą co 5 minut. Powiedzieli, że od kilku do kilkunastu godzin. Nie wiem, o której będę w domu - a może zdąży się rozkręcić zanim mnie puszczą. Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich z BB"

Ostatnia edycja:
reklama
Wiadomość od Bluetooth przekazana przez Ewelinę :-)

"Cześć Ewelinka od południa leżę na porodówce. Wyniki mi się pogorszyły więc zgodziliśmy się na wywołanie porodu. Dostałam już 2 dawki cytotecu a badanie rozwarcia będę miała przed snem. Na razie położna zadowolona z przebiegu akcji chociaż daleko jeszcze do porodu. Pozdrowienia dla Ciotek z BB"

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry