reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wczesna?

reklama
A możesz przełozyc na tydzień później? Nic w poniedzialek nie zobaczy.
Właśnie prosił przyjść szybko, żeby zobaczyć czy wszystko ok i chce mi wypisać luteine na wszelki wypadek ze względu na poronione ciąże. Przy córeczce od razu brałam i teraz powiedział żebym się zgłosiła. Tym bardziej że w listopadzie miałam coś w jajowodzie. Myśleli, że to ciąża, ale to była jakaś skrzeplina. Byłam wówczas w szpitalu.

Właśnie prosił przyjść szybko, żeby zobaczyć czy wszystko ok i chce mi wypisać luteine na wszelki wypadek ze względu na poronione ciąże. Przy córeczce od razu brałam i teraz powiedział żebym się zgłosiła. Tym bardziej że w listopadzie miałam coś w jajowodzie. Myśleli, że to ciąża, ale to była jakaś skrzeplina. Byłam wówczas w szpitalu.
A progesteron badalas?

Właśnie chyba da mi też skierowanie między innymi na progesteron. I chce zobaczyć przede wszystkim jak tam jajowód bo ciąży nie zobaczymy póki co. Jestem dobrej myśli. Jutro beta i mam nadzieję, że przyrost będzie ok. Jak nie oszaleje z wymyślaniem objawów poronienia to dam znać :)

Właśnie chyba da mi też skierowanie między innymi na progesteron. I chce zobaczyć przede wszystkim jak tam jajowód bo ciąży nie zobaczymy póki co. Jestem dobrej myśli. Jutro beta i mam nadzieję, że przyrost będzie ok. Jak nie oszaleje z wymyślaniem objawów poronienia to dam znać :)
To razem z betą zrób progesteron

Możesz przy becie zrobić też progesteron. Ja tak robiłam. Bardzo wcześnie szlam na betę, bo od pozytywnego testu ciążowego miałam brać hepryne. Pierwszy pozytywny test 6 dni przed spodziewana miesiączka, tego samego dnia pierwszy beta.
Na USG 3 dni później nic nie było widać ale heparyne dostałam na podstawie rosnącej bety.

13 grudnia urodziłam zdrowego synka 🙃

@SmoczyKwiat69 @Nelka85

Mam wyniki:
Beta z 29.02 - 186
Beta z dziś 2.02 - 521
+ Progesteron - 23,71

Chyba wszystko ok. Beta rośnie, nie wiem natomiast czy progesteron ok, bo kompletnie się nie znam. Norm nie miałam podanych jak przy becie… 🌷🌷

@SmoczyKwiat69 @Nelka85

Mam wyniki:
Beta z 29.02 - 186
Beta z dziś 2.02 - 521
+ Progesteron - 23,71

Chyba wszystko ok. Beta rośnie, nie wiem natomiast czy progesteron ok, bo kompletnie się nie znam. Norm nie miałam podanych jak przy becie… 🌷🌷
@SmoczyKwiat69 @Nelka85

Mam wyniki:
Beta z 29.02 - 186
Beta z dziś 2.02 - 521
+ Progesteron - 23,71

Sprawdzałam swoje pierwsze badanie. Mój progesteron wynosił 32 - badanie było robione 11 dni po owulacji.
Lekarz powiedział, że wynik jest ok i nie zapisywał żadnego progesteron.

Nie znam się aż tak na normach, ale z tego co kiedyś czytałam progesteron też ma swoje wyrzuty godzinowe i w pierwszym trymestrze waha się od 11 do 45, także twój jest raczej okej. Aczkolwiek dla pewności zapytałabgm lekarza.

reklama
Sprawdzałam swoje pierwsze badanie. Mój progesteron wynosił 32 - badanie było robione 11 dni po owulacji.
Lekarz powiedział, że wynik jest ok i nie zapisywał żadnego progesteron.

Nie znam się aż tak na normach, ale z tego co kiedyś czytałam progesteron też ma swoje wyrzuty godzinowe i w pierwszym trymestrze waha się od 11 do 45, także twój jest raczej okej. Aczkolwiek dla pewności zapytałabgm lekarza.
W poniedziałek lekarz 😊 wszystko będzie wiadomo. Dziękuję 🌷

Do góry