reklama
To by wynikało ze 5 tydzień i z bety tak wynika wiec spokojnie jak na razie wszystko ok Czekaj cierpliwie na wizytę u ginekologa. Nie ma co przyspieszać bo jak pójdziesz za wcześnie to jest ryzyko ze nie będzie widać serduszka i znów się będziesz denerwować
Juz powinien byc jak jestes w polowie 5 tygodnia. W 6 tygodniu juz bije serduszko. Nie stresuj sie teraz i nie przejmuj wszystkim. Ciesz sie ciaza. Zobaczysz jak szybko zleci do poroduA kiedy powinien pojawić się pęcherzyk żółtkowy?
Paulinax
Fanka BB :)
Dzisiaj poszłam po zwolnienie lekarskie, gdyż źle się czułam.
Lekarz ponownie mnie zbadał i wyszło, że jestem orientacyjnie 5tygodniu+2.
Pęcherzyk urósł, ma 1,07cm i nic poza tym.
Mówi, że mam się nie martwić, za 2 tygodnie wizyta, a z reguły ustala na za 3 tygodnie, co już wzbudziło moje podejrzenie.
Czy mam powody do niepokoju, że poza pęcherzykiem na tym etapie nic nie ma?
Lekarz mówił, że już powinno być ciałko żółte, ale z tym też bywa różnie...
Mówi, że mam się nie martwić, za 2 tygodnie wizyta, a z reguły ustala na za 3 tygodnie, co już wzbudziło moje podejrzenie.
reklama
Dziewczyno Ty zwariujesz przez ta ciaze 5 tydzien ciazy to jest sam poczatek tak naprawde liczac od zaplodnienia to jest ok 3 tygodni wiec ma prawo nie byc nic widac, zarodek jest bardzo malutki. Dal Ci wizyte na za 2 tygodnie, bo dopiero wtedy mozna cokolwiek dostrzec. Ja tez mialam pierwsze usg w prawie 7 tygodniu ciazy. WYLUZUJ i przestan co chwila biegac do lekarza, po co tak sie sama stresujesz? Ja mieszkam w UK i wiesz co tutaj robia usg w tak wczesnych tygodniach ciazy tylko w naglych okolicznosciach ( mi robili po poronieniu zeby ustalic wiek ciazy) normalnie pierwsze usg robia w 12 tygodniu ciazy! Teraz jestem w 23+5tc i nawet nie widzialam ginekologa, mam spotkania tylko z polozna. Jezeli test jest pozytywny to bierz witaminy i dbaj o siebie. Nie masz zadnych krwawien wiec jest ok i po prostu poczekaj jezeli lekarz tak powiedzial. Nie panikuj i mysl pozytywnie. Nie chce Cie straszyc, ale jak teraz tak panikujesz to co bedzie dalej? Chcesz sfiksowac? Trzymaj sie. PozdrawiamDzisiaj poszłam po zwolnienie lekarskie, gdyż źle się czułam.
Podziel się: