reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wczesna ciąża .

Cześć . Robiłam test . 3 dni temu powinnam dostać okres . Ale miałam plamienie implantacyjne i wiem kiedy doszło do zapłodnienia . Kiedy powtórzyć test ? Podrzucam zdjęcie .

Załączniki

• IMG_20241122_090224.jpg
    IMG_20241122_090224.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 253
reklama
Dokładnie. Sprawdź co 48 h betę hcg, tzn przyrost. Testu już nie musisz powtarzać bo jest pozytywny. Gratuluję 😊

Aha do ginekologa wybierz się 6+ tydzień, wcześniej może nie być jeszcze serduszka i niepotrzebny stres Ci będzie 🙃

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź . Boje się że moge za wcześnie się cieszyć . Gdyż już raz poroniłam , drugie urodziłam dziecko w 33 TC .

reklama
No właśnie. MOŻE. A nie sprawdź, zrób, powtórz. Możesz sprawdzić, możesz zrobić, możesz powtórzyć. Ale nie musisz.

W ciągu 13 lat i 4 ciąż zawsze lekarz oczekiwał bety jako potwierdzenia ciąży.
Owszem przyrostów już nie, ale nie miałam nigdy tak by lekarz mi powiedział że USG czy coś, zawsze najpierw kierował na betę. Było to w sumie ok 10 różnych lekarzy. Więc różnie to bywa.

Wiesz, tu był kiedyś taki wątek że ciąży można w ogóle nie prowadzić i rodzić potem samemu w domu.
Na IG znam bardzo duże konto gdzie dziewczyna urodziła 4 dzieci bez asysty, więc nooo jakby w ogóle nie ma obowiązku cokolwiek :D w ciąży

Do góry