reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesna ciąża ?

Hej dziewczyny, to mój pierwszy post nigdy nie myślałam że zachodzenie w ciążę jest takie trudne.... 😒

Pierwszy dzień mojej ostatniej miesiączki to 15 maj. Okres powinnam dostać 08.06. cykle mam co 20/21 dni. Dopiero 11.06 na teście pokazała mi się ledwo widoczna kreska. Byłam u ginekologa, na USG nie widziała nic, nastraszyła mnie ciąża pozamaciczna. 21.06- kolejny test, kreska jasna ale już lepiej widoczna gołym okiem.
25.06 kolejne USG, nic nie widać, dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Trafiłam na szpital wieczorem koło 22. Pobranie krwi.
Rano USG , doktor zauważyła COŚ za mięśniakiem którego mam w macicy.
Po 4 dniach zostałam wypuszczona, na wypisie napisali wczesna ciąża 5 TC. Na USG mam iść za tydzień.
Niestety beta hcg rośnie słabo ;
25.06 godz 22.00 - beta 871.3
27.06 godz. 06.00 - beta 1141
29.06 godz. 06.00- beta 1828

Myślicie że coś z tego będzie ? :(

reklama
Moim zdaniem przygotuj się na najgorsze. Raczej nic z tego nie będzie. Masz strasznie krótkie cykle. Sprawdzałaś w ogóle dlaczego?

No przyrost kiepski , przy 26 dc ,już powinno być serduszko, ja tez nastawilabym się na najgorsze ,przykro mi

U mnie niestety w podobnej sytuacji była ciąża pozamaciczna. Jeśli USG powyżej bety 1500 nie pokazuje pęcherzyka w macicy to może (nie musi!!!) oznaczać cp. Ja miesiąc temu przez tydzień leżałam w szpitalu z podejrzeniem cp. Przyjęta przy becie 2000. Przy codziennym USG i becie co dwa dni, zarodek znalazł się w jajowodzie dopiero przy becie 4800: godzinę potem byłam na stole.
Miej z tyłu głowy ewentualność że to cp, ale niekoniecznie, wciąż może być wszystko ok i trzymam mocno kciuki!

U mnie niestety w podobnej sytuacji była ciąża pozamaciczna. Jeśli USG powyżej bety 1500 nie pokazuje pęcherzyka w macicy to może (nie musi!!!) oznaczać cp. Ja miesiąc temu przez tydzień leżałam w szpitalu z podejrzeniem cp. Przyjęta przy becie 2000. Przy codziennym USG i becie co dwa dni, zarodek znalazł się w jajowodzie dopiero przy becie 4800: godzinę potem byłam na stole.
Miej z tyłu głowy ewentualność że to cp, ale niekoniecznie, wciąż może być wszystko ok i trzymam mocno kciuki!

Na wypisie mam że podejrzenie ciąży pozamacicznej -negatywne.
Widać pęcherzyk ciążowy, ale nic tam jeszcze nie ma. Napisali mi że to wczesna ciąża , 5 TC.

No to jak już jest pęcherzyk w macicy to cp jest faktycznie wykluczona. Może (nie musi!!) wciąż być puste jajo płodowe albo zbliżające się poronienie ze względu na słabe przyrosty bety. Ale też może beta zacząć szybować w górę i tego Ci życzę :)

reklama
Do góry