reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wczesna ciaza czy moja wyobraźnia

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny .
Moje cykle wąchają się w granicach 28-30 dni . U ginekologa byłam 13.07 i widział ciałko żółte na jajniku ( czyli owulacja musiała mieć miejsce ) . Ostatnie przytulanki były 13.07 i 14.07 powiedzcie mi czy jeśli zrobiłam betę 20.07 ( 5 dni przed spodziewanym okresem ) to czy wynik mógłbyc miarodajny ? Niestety beta wyszła mi niska .. czy w ogóle mogę mieć nadzieje , że jeszcze w tym cyklu nam się uda , czy może zrobić jeszcze raz test ciążowy w dniu spodziewanej ?:) dodam iż na okres zawsze bolały mnie piersi a teraz mam tylko bardzo wrażliwe sutki ( gdzie w tym momencie jest 3 dni do miesiączki ) .

reklama
Hej dziewczyny .
Moje cykle wąchają się w granicach 28-30 dni . U ginekologa byłam 13.07 i widział ciałko żółte na jajniku ( czyli owulacja musiała mieć miejsce ) . Ostatnie przytulanki były 13.07 i 14.07 powiedzcie mi czy jeśli zrobiłam betę 20.07 ( 5 dni przed spodziewanym okresem ) to czy wynik mógłbyc miarodajny ? Niestety beta wyszła mi niska .. czy w ogóle mogę mieć nadzieje , że jeszcze w tym cyklu nam się uda , czy może zrobić jeszcze raz test ciążowy w dniu spodziewanej ?:) dodam iż na okres zawsze bolały mnie piersi a teraz mam tylko bardzo wrażliwe sutki ( gdzie w tym momencie jest 3 dni do miesiączki ) .
A jaka mialas betę ?

Hej dziewczyny .
A jaka beta? Niska to może być np 10 co oznacza wczesna ciąże a może być 2 i bra ciąży. Więc nie wiadomo jak mamy to interpretować zwłaszcza słowo "niska beta".

Niemożliwe jest by beta pokazała coś w dniu, w którym ją zrobiłaś. Zanim zacznie wydzielać się hormon mija min. 6 dni, bo najpierw musi dojść do implantacji. Powtórz betę lub zrób test w dniu spodziewanej miesiączki (o ile nie przyjdzie).

Za wcześnie zrobiona beta, zrób test w dniu spodziewanej @ , a objawy ... zawsze jak się starasz, to nagle wszytko jest inaczej niż zawsze ,psychika działa

reklama
reklama
To nie jest niska beta, tylko brak bety jakiejkolwiek w Twoim organizmie. Ale to zdecydowanie za wcześnie, zrób w dniu spodziewanej miesiączki, bo jak była owulacja to szanse są duże!!! Powodzenia

Do góry