reklama
Rozwiązanie
Tul więc małą ile wlezie i czekaj na efekty[emoji38] Mój też wszystko gryzie. Nawet na moment nie mogę go spuscic z oka, bo wszystko ładuje do buźki. Swędzi je, przeszkadza. Nie mamy jeszcze tragedii, bo są matki co w nocy tulą zapłakane malce, nocki zarwane...achO jak pięknie
Nie gorączkuje ale bardzo ją to męczy.. I najlepiej ciągle by się tulila i gryzla wszystko
Też mam nadzieję, że to to, bo od drugiego miesiąca mała strasznie się slinila i myślałam że z zabkami szybko pójdzie, a tu ósmy miesiąc i cisza. Dentystka powiedziała że ząbki są, ale trzeba jeszcze będzie poczekaćJeżeli dobrze Cię zrozumiałam to u nas chłopaki robili podobnie cuda z wargą nazwaliśmy to, że robią sokoła[emoji1]tak nam się to kojarzyło... zwykle poprzedzało to moment wychodzenia ząbków. Popatrz małej do buźki, bo może juz tam coś kiełkuje[emoji4]
reklama
Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
U moich starszych dzieciaków tez wychodziły pierwsze zabki około 8 miesiąca, a najmłodszy się pospieszył i pierwszy zabek pojawił się juz pod koniec 4. Od poprzedniego piątku jest pełnoprawnym roczniakiem z 8 zębami.[emoji4]Też mam nadzieję, że to to, bo od drugiego miesiąca mała strasznie się slinila i myślałam że z zabkami szybko pójdzie, a tu ósmy miesiąc i cisza. Dentystka powiedziała że ząbki są, ale trzeba jeszcze będzie poczekać
Najważniejsze, że Twoja córcia nie cierpi, nie goraczkuje z powodu ząbków i wyjdą jej lada moment... zobaczysz. Powodzenia[emoji4]
O jak pięknieU moich starszych dzieciaków tez wychodziły pierwsze zabki około 8 miesiąca, a najmłodszy się pospieszył i pierwszy zabek pojawił się juz pod koniec 4. Od poprzedniego piątku jest pełnoprawnym roczniakiem z 8 zębami.[emoji4]
Najważniejsze, że Twoja córcia nie cierpi, nie goraczkuje z powodu ząbków i wyjdą jej lada moment... zobaczysz. Powodzenia[emoji4]
Nie gorączkuje ale bardzo ją to męczy.. I najlepiej ciągle by się tulila i gryzla wszystko
Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Tul więc małą ile wlezie i czekaj na efekty[emoji38] Mój też wszystko gryzie. Nawet na moment nie mogę go spuscic z oka, bo wszystko ładuje do buźki. Swędzi je, przeszkadza. Nie mamy jeszcze tragedii, bo są matki co w nocy tulą zapłakane malce, nocki zarwane...achO jak pięknie
Bububi
Zaangażowana w BB
Cześć, czy to się z czasem unormowalo u Twojego dziecka? Moja Niuńka chowa notorycznie dolną wargę i nie jest to związane z ząbkowaniem. Fizjo twierdzi, że ma taki nawyk, a neurologopeda, że jest to wynikiem przerośniętego górnego wędzidełka. Narazie mam masować buzke, w tym okolice ust i wyciągać jej tą wargę, co nie jest proste .Witam. Moja córka od jakichś dwóch tygodni wciąga dolną wargę do środka. Robi to podczas zabawy ale i podczas uśmiechu. Co to oznacza, czy któraś z mam miała podobne doświadczenie? Martwię się że to jakaś nieprawidłowość...
Moja 8 miesięczna córka też tak robi. Ma wzmożone napięcie w obręczy barkowej. Mamy masować. Czy u właśnie to ustąpiło??Cześć, czy to się z czasem unormowalo u Twojego dziecka? Moja Niuńka chowa notorycznie dolną wargę i nie jest to związane z ząbkowaniem. Fizjo twierdzi, że ma taki nawyk, a neurologopeda, że jest to wynikiem przerośniętego górnego wędzidełka. Narazie mam masować buzke, w tym okolice ust i wyciągać jej tą wargę, co nie jest proste .