reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wciąganie dolnej wargi.

andzii21

Fanka BB :)
Witam. Moja córka od jakichś dwóch tygodni wciąga dolną wargę do środka. Robi to podczas zabawy ale i podczas uśmiechu. Co to oznacza, czy któraś z mam miała podobne doświadczenie? Martwię się że to jakaś nieprawidłowość...

reklama
Rozwiązanie
O jak pięknie :)
Nie gorączkuje ale bardzo ją to męczy.. I najlepiej ciągle by się tulila i gryzla wszystko
Tul więc małą ile wlezie i czekaj na efekty[emoji38] Mój też wszystko gryzie. Nawet na moment nie mogę go spuscic z oka, bo wszystko ładuje do buźki. Swędzi je, przeszkadza. Nie mamy jeszcze tragedii, bo są matki co w nocy tulą zapłakane malce, nocki zarwane...ach
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałam to u nas chłopaki robili podobnie cuda z wargą nazwaliśmy to, że robią sokoła[emoji1]tak nam się to kojarzyło... zwykle poprzedzało to moment wychodzenia ząbków. Popatrz małej do buźki, bo może juz tam coś kiełkuje[emoji4]
Też mam nadzieję, że to to, bo od drugiego miesiąca mała strasznie się slinila i myślałam że z zabkami szybko pójdzie, a tu ósmy miesiąc i cisza. Dentystka powiedziała że ząbki są, ale trzeba jeszcze będzie poczekać :(

reklama
Też mam nadzieję, że to to, bo od drugiego miesiąca mała strasznie się slinila i myślałam że z zabkami szybko pójdzie, a tu ósmy miesiąc i cisza. Dentystka powiedziała że ząbki są, ale trzeba jeszcze będzie poczekać :(
U moich starszych dzieciaków tez wychodziły pierwsze zabki około 8 miesiąca, a najmłodszy się pospieszył i pierwszy zabek pojawił się juz pod koniec 4. Od poprzedniego piątku jest pełnoprawnym roczniakiem z 8 zębami.[emoji4]
Najważniejsze, że Twoja córcia nie cierpi, nie goraczkuje z powodu ząbków i wyjdą jej lada moment... zobaczysz. Powodzenia[emoji4]

U moich starszych dzieciaków tez wychodziły pierwsze zabki około 8 miesiąca, a najmłodszy się pospieszył i pierwszy zabek pojawił się juz pod koniec 4. Od poprzedniego piątku jest pełnoprawnym roczniakiem z 8 zębami.[emoji4]
Najważniejsze, że Twoja córcia nie cierpi, nie goraczkuje z powodu ząbków i wyjdą jej lada moment... zobaczysz. Powodzenia[emoji4]
Nie gorączkuje ale bardzo ją to męczy.. I najlepiej ciągle by się tulila i gryzla wszystko

Tul więc małą ile wlezie i czekaj na efekty[emoji38] Mój też wszystko gryzie. Nawet na moment nie mogę go spuscic z oka, bo wszystko ładuje do buźki. Swędzi je, przeszkadza. Nie mamy jeszcze tragedii, bo są matki co w nocy tulą zapłakane malce, nocki zarwane...ach

Rozwiązanie
Witam. Moja córka od jakichś dwóch tygodni wciąga dolną wargę do środka. Robi to podczas zabawy ale i podczas uśmiechu. Co to oznacza, czy któraś z mam miała podobne doświadczenie? Martwię się że to jakaś nieprawidłowość...
Cześć, czy to się z czasem unormowalo u Twojego dziecka? Moja Niuńka chowa notorycznie dolną wargę i nie jest to związane z ząbkowaniem. Fizjo twierdzi, że ma taki nawyk, a neurologopeda, że jest to wynikiem przerośniętego górnego wędzidełka. Narazie mam masować buzke, w tym okolice ust i wyciągać jej tą wargę, co nie jest proste 😁.

Cześć, czy to się z czasem unormowalo u Twojego dziecka? Moja Niuńka chowa notorycznie dolną wargę i nie jest to związane z ząbkowaniem. Fizjo twierdzi, że ma taki nawyk, a neurologopeda, że jest to wynikiem przerośniętego górnego wędzidełka. Narazie mam masować buzke, w tym okolice ust i wyciągać jej tą wargę, co nie jest proste 😁.
Moja 8 miesięczna córka też tak robi. Ma wzmożone napięcie w obręczy barkowej. Mamy masować. Czy u właśnie to ustąpiło??

Do góry