Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gosia06 cudnie powiedziane Na nasze nieszczęście to absolutna prawda :-(Cięcia w bużecie + Polityka prorodzinna = Żenada
w ogóle polityka prorodzinna w tym kraju pozostawia WIELE do życzeniaZ tego co wiem, po porodzie, kiedy będziesz się starać o któreś z tych świadczeń, będziesz musiała dostarczyć dokumenty: akt urodzenia dziecka, wniosek (nie wiem co jeszcze). Od 1 listopada 2009 r. dodatkowo będzie trzeba przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę, że ciąża była prowadzona od co najmniej 10 tygodnia tzn. że od 10 tc byłaś pod stałą opieką lekarską, poddawałaś się badaniom i byłaś na wizytach. Wiele kobiet jeszcze o tym nie wie, bo niewiele się o tym mówi. A dużo kobiet idzie później do lekarza niż w 10 tc.
Jak dla mnie:
Cięcia w bużecie + Polityka prorodzinna = Żenada