reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątpliwości

Witam w Nowym Roku [emoji4][emoji322]
To mój pierwszy post tutaj , zdecydowałam się założyć wątek bo mam w głowie wielki mętlik.
Ostatnią miesiączke miałam 28.11.2019
, cykle mam 31 dniowe, owulacja byla 15.12 ,kolejna miesiączka powinna być 29.12.2019 , jednak do tej pory brak. Miewam czasami bóle podbrzusza i często odwiedzam toaletę i tyle co mam z objaw.
W tamtym roku leczylam torbiel na jajniku, jednak przy wizycie w sierpniu Ginekolog powiedział że już wszystko jest w normie, torbiel się wchlonela , powiedział że jakby się cos działo to mam wrócić do niego. Jestem świeżo upieczona mężatka, ucieszylibyśmy się z mężem jeśli była by to ciąża. Stąd moje pytanie czy jest możliwe żeby przez torbiel zatrzymał się okres ? Bardzo się boję że to znów wróciło, i że to jednak nie ciąża. Jednak podczas całego leczenia miesiączka była jak w zegarku. Pierwszy raz mam takie opóźnienie. Wizytę u lekarza mam za parę dni bo 7.01 , ale do tego czasu chyba oszaleje [emoji853] co myślicie o tym?

reklama
Witam w Nowym Roku [emoji4][emoji322]
To mój pierwszy post tutaj , zdecydowałam się założyć wątek bo mam w głowie wielki mętlik.
Ostatnią miesiączke miałam 28.11.2019
, cykle mam 31 dniowe, owulacja byla 15.12 ,kolejna miesiączka powinna być 29.12.2019 , jednak do tej pory brak. Miewam czasami bóle podbrzusza i często odwiedzam toaletę i tyle co mam z objaw.
W tamtym roku leczylam torbiel na jajniku, jednak przy wizycie w sierpniu Ginekolog powiedział że już wszystko jest w normie, torbiel się wchlonela , powiedział że jakby się cos działo to mam wrócić do niego. Jestem świeżo upieczona mężatka, ucieszylibyśmy się z mężem jeśli była by to ciąża. Stąd moje pytanie czy jest możliwe żeby przez torbiel zatrzymał się okres ? Bardzo się boję że to znów wróciło, i że to jednak nie ciąża. Jednak podczas całego leczenia miesiączka była jak w zegarku. Pierwszy raz mam takie opóźnienie. Wizytę u lekarza mam za parę dni bo 7.01 , ale do tego czasu chyba oszaleje [emoji853] co myślicie o tym?
A robilas test ciazowy? Jestes juz po terminie spodziewanej miesiaczki wiec to najlatwiejszy sposob by nie musiec czekac do wizyty [emoji6]

Zrób test ciążowy 😉 my Ci tu nie powiemy czemu tak się dzieje, albo od razu na bete, to da 100% pewności

Czemu nie zrobisz testu? Jesli jestes w ciąży to wizyta u ginekologa nic nie zmieni bo najprawdopodobniej będzie za wcześnie żeby coś zobaczył na usg A Ty znów będziesz się stresowac

Zmiany typu torbiele potrafią rozregulować cykl. Ale ja bym Ci radziła posłuchać pozostałych dziewczyn. Wyskocz do apteki po test i zobaczysz co wyjdzie. Życzę Ci dobrych wiadomości :)

reklama
Zgadzam się z poprzedniczkami 😉 zrób test, jeśli to ciąża to na wizytę u lekarza jest za wcześnie, będziesz się stresowała że niewiele widział na usg, powie żebyś przyszła za 2 tygodnie a następnie za kolejne 2 tygodnie 😵 a Ty będziesz siedziała i myślała... Jak zobaczy serducho ♥️w 6 tygodniu to dopiero powie że jest narazie ok 😊

Do góry