reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek ważny, linki i porady :)

myslicie ze jak mam np rozwarcie to przy lerzeniu dotrwam do wizyty ?mam ja za 2 tyg. w czwartek tekarz powiedział ze narazie sie nie rozwiera.a jak pytalam sie ginekolog to mówila ze nawet sie zdziwił ze szyjka nawet moze byc przy twardnieniach takich

reklama
coż można powiedzieć: nie panikuj po prostu, leż i jak najwięcej leż, w zasadzie wstawaj do toalety tylko, to ciężkie, ale możliwe, moja bratowa leżała dosłownie plackiem 6 miesięcy, miała podobna sytuację co Ty. W zasadzie to jedyne co możesz zrobić, na resztę nie bardzo masz wpływ.
Tylko mówimy o prawdziwym leżeniu, łącznie z podawaniem wszystkiego przez bliskich, nie o polegiwaniu.

koniecznie lez! wiem, ze to ciezka sprawa, bo to takie prawdziwe lezenie, gdzie najdluzszy spacer jest do lazienki!

Pociesze Cie tylko, ze moja kolezanke ostatnio uderzyla w brzuszek spadajac szafa (ratowala dwuletniego synka, co napsocil), dostala ogromnych boli (28 tc), zawieziono ja do szpitala, nie dalo sie zatrzymac akcji pordowej i urodzila kolejnego synka, zdrowego, lekarze daja 95% szans na przezycie, jest w inkubatorku, ale zyje! Teraz kazdy nasz tydzien daje naszym malenstwo wieksze szanse na przezycie!

wpadla tutaj bo przypadkiem zauważyłam taki wątek
ja bym ci radzila isc do innego lekarza na załorzenie szwu albo krążka bo to jest niebezpieczne...

Jeśli coś Ci się będzie ciało a wizyta czeka Cie za 2 tygodnie, to obowiązkiem Twojego lekarza jest Cię przyjąć bez żadnych problemów. Osobiście jestem 27 tygodniu ciąży i przez nadciśnienie tętnicze( nie spowodowane ciążą) chodzę do poradni patologi ciąży i byłam świadkiem kiedy pacjentka po poinformowaniu lekarza telefonicznie przyjechała do poradni i została przyjęta bez wcześniejszej umówionej wizyty. Jeśli masz problemy, a nie doczytałam się czy trafiłaś do poradni patologi ciąży powinnaś poprosić swojego lekarza prowadzącego o skierowanie, śmiem sądzić, że Cie tam przyjmą bez żadnego problemu, a poradnia taka jest na tyle dobra, że wizyty masz co dwa tygodnie i bardzo dobra opiekę. Pozdrawiam

Skoro porady, to ja się muszę was poradzić !! Od rana, a nawet od wczoraj nocy z częstotliwością coraz większą, kłuje mnie podbrzusze, pobolewa, latam siusiu - choc nie zawsze z porządamym efektem, chce mi sie a nie moge :-( do tego teraz jeszcze słabo i niedobrze :-( od rana te bóle, czasem boli bardziej, czasem mniej. Coś na wzór - 'zaraz dostanę okres'.
Co mi jest...? Ech. Czy to te przepowiadajace? Tak mocno sie to dzis nasililo. Dodam tylko ze od tygodnia to całkiem jestem rozregulowana...

reklama
I ja też potrzebuję porady.... taka wstydliwa sprawa....
Jeden skubaniec paskudny ...hemoroid zewnętrzny mi wyskoczył.... no i w sumie bardzo nie boli ale przeszkadza niemiłosiernie... a wizyta dopiero 14 lipca....:wściekła/y:
Kupiłam jakąś maść homeopatyczną no ale doczytałam w domu, że ona nie leczy a tylko usuwa skutki tj. pieczenie, swędzenie i ból....
Może któraś miała podobne paskudztwo i wie czym to zaleczyć, żeby się wchłonął plugawiec jeden???

Do góry