Tonya
Zadowolona z życia :)
Przepis Akashii:
Ciasto:
1 jajo
150 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
50 g cukru
150 g zimnego masła
Kruszonka:
150 g mąki pszennej
50 g mąki ziemnaczanej
50 g cukru
125 g zimnego masła, pokrojnego na kawałki
Owoce:
Jabłka - do wyboru do koloru mogą byc truskawki, maliny kto co lubi.
Ciasto wyrabiam i wlepiam do wysmarowanej masłem tortownicy.Na to daje owoce, wymieszane z cukrem( do jabłek daję cukier waniliowy z kawałkami prawdziwej wanili bo ładnie wtedy jabłka wyglądają Na wierzch kruszonkę. I siup do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem. Czas pieczenia od 40 do 60 minut zalerzy od piekarnika, ja wyjmuje jak kruszonka sie przyrumieni na złoto ^^.
Smacznego
Ciasto:
1 jajo
150 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
50 g cukru
150 g zimnego masła
Kruszonka:
150 g mąki pszennej
50 g mąki ziemnaczanej
50 g cukru
125 g zimnego masła, pokrojnego na kawałki
Owoce:
Jabłka - do wyboru do koloru mogą byc truskawki, maliny kto co lubi.
Ciasto wyrabiam i wlepiam do wysmarowanej masłem tortownicy.Na to daje owoce, wymieszane z cukrem( do jabłek daję cukier waniliowy z kawałkami prawdziwej wanili bo ładnie wtedy jabłka wyglądają Na wierzch kruszonkę. I siup do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem. Czas pieczenia od 40 do 60 minut zalerzy od piekarnika, ja wyjmuje jak kruszonka sie przyrumieni na złoto ^^.
Smacznego