reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

reklama
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj zdecydowalam, ze w sobote zrobie pierogi z kapusta i grzybami. To beda pierwsze wlasnorecznie zrobione pierogi, moja mama czy babcia nigdy nie robily takich rzeczy, tylko przepis potrzebuje, nie wiem czy mam dobry
Składniki:
Ciasto na pierogi:
- mąka ok. 1 kg,
- woda,
- 1 łyżki oleju,
- sól.

Farsz do pierogów:
- 1/2 kg dobrej kapusty kiszonej,
- garść grzybów suszonych,
- 2 cebule,
- 2-3 łyżki bułki tartej,
- 2 łyżki masła,
- pieprz.

w.n.m- ja mam taki przepis na ciasto na pierogi:
Ciasto:
-3 szklanki mąki
-szklanka ciepłej wody
-łyżka oliwy
-sól

czyli praktycznie ten sam przepis co ty :)

jaskolka chili con carne mniam:-)
devi zdjecie zachecajace, oj pyszne musialo byc to ciasto!:tak:
a u mnie dzis maz gotowal- jagniecina w jogurcie z orientalnymi przyprawami, orzeszkami piniowymi i migdalami itp.......wiec nie bede pisac jak sie objadlam:zawstydzona/y:

a co tam dziś gotujecie na obiad?? bo u mnie dziś będą gołąbki w sosie pomidorowym:)

Ja jestem u mamy i dziś jest krupniczek i ryba z ziemniakami i suróweczką z kapusty kiszonej. Mniam
th_cooking.gif
. I na jutro gołąbki, mojej mamy najlepsze na świecie, tak żebym mogła do domu zabrać :-)

reklama
hih Oli.b ja tez gołąbki mam zabierane od babci;) hihi kochana babcia zawsze coś tam ma zeby mi dac gotowego;p hihh jeszcze pierogi z kapusta i grzybami dostałam i krokiety;p:):) hih ale widzę ze u Ciebie dziś tez pyszny obiadek.. choć ja ryby od początku ciąży nie mogę dotknąć..;/

Do góry