reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
oj, torty, słodkości!!! zaraz mi język w du ucieknie! tak mnie na koniec przyatakowała cukrzyca ciążowa i wszystko co dobre - zakazane (niestety, nie tylko słodycze):crazy:

PĄCZKI:
1,5szkl. mąki
3 jajka(całe)
2 serki homogenizowane waniliowe
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Wszystkie składniki miksujemy pięć minut. Rozgrzewamy olej,kładziemy porcje łyżeczką moczoną w gorącej wodzie żeby się ciasto nie kleiło do łyżeczki na rozgrzany olej. Wykładamy na papier żeby odciekły z tłuszczu,gdy ostygną szprycujemy marmoladką i lukrujemy. No i szamamy do oporu:-D
Życzę smacznego:-)

a no to rzeczywiście prościutkie:-) jutro robię:-)
moga byc serki Danio?
nie mam takiej nabijaczki do marmolady:/// da się inaczej?

No właśnie - dawajcie dziewczyny przepisy dla karmiących jakies fajne (jesli takowe istnieją:sorry2:hehe) to się przyda!!!

gufi - wygląda super, szkoda że nie mam buduniu (ostatni zjadłam jakis tydzien temu) to bym zrobiła na swieta. A tak na marginesie - malakoff to taka podła podparyska dzielnica....

reklama
gufi - myślisz, że moge spróbowac z kupnym budyniem danona? tutaj nie znalazłam takich do ugotowania, jak się u nas używa:( a ten gotowy jest dobry w smaku, tylko nie wiem jak się sprawdzi jako masa tortowa... ?

Do góry