Wiem ze plany sa proste ale realizowanie ich jest straszne - nie jestem silna , wiem o tym ...Wiesz słonko, jak Cię czytam to jakbym swoją historię widziała... Było podobnie. Wielokrotnie mówiłam mu co czuję, co boli, co robi źle, że ja też bez winy nie jestem, ale takie rozmowy przeradzały się paskudnie raniące przepychanki słowne, które w jego mniemaniu miały doprowadzić do tego aby okazało się kto ma rację, kto jest silniejszy. A przecież chodziło o to byśmy oboje zrozumieli swoje błędy i je naprawiali-niestety tylko ja to rozumiałam... W końcu zaczęłam być taka jak on, bez skrupułów wyłuszczałam mu co myślę, konsekwentnie mówiłam, że bez niego poradzę sobie nawet lepiej niż z nim, pokazywałam jaka jestem silna (choć gdy nie widział to płakałam jak bóbr bo nie widziałam jak długo jeszcze będę to musiała grać silną,by to pojął). W końcu przyjął do wiadomości (to chyba było dla niego najtrudniejsze), że go w końcu zostawię, że bez niego też mogę żyć i że nie będę po nim płakać (dobrze, że go o tym przekonałam, choć to nie prawda była) wtedy coś w nim pękło... Zaczął mnie słuchać, zaczął widzieć swoje błędy i zmienił się bo zrozumiał, że to on ma więcej do stracenia gdybyśmy się rozstali. Może trzeba go tak postraszyć... U mnie to trwało kilka lat-straszna męczarnia- ale warto było..
reklama
Wiem ze plany sa proste ale realizowanie ich jest straszne - nie jestem silna , wiem o tym ...
To jest trudne, i wymaga ogromnego poświęcenia. Ale ja kiedyś też byłam bardzo słaba, nie potrafiłam się bronić, na wszystko się zgadzałam, nie potrafiłam wyrazić swego zdania... Ale nauczyłam się walczyć o swoje, o swoją godność i własne zdanie i szacunek. Niestety byłam do tego zmuszona bo musiałam się bronić i okupiłam to ogromnym cierpieniem. Trwało to wiele lat, ale udało się. Faceci czasem potrzebują wstrząsu, szoku...
Już nie wiem jak Ci poradzić
chcialabym miec juz to za soba tak jak ty ale jak piszesz mi o tej godnosci i szacunku to wiem ze mnie rozumiesz - to ja jestem winna tego ze mnie nie szanuje ...To jest trudne, i wymaga ogromnego poświęcenia. Ale ja kiedyś też byłam bardzo słaba, nie potrafiłam się bronić, na wszystko się zgadzałam, nie potrafiłam wyrazić swego zdania... Ale nauczyłam się walczyć o swoje, o swoją godność i własne zdanie i szacunek. Niestety byłam do tego zmuszona bo musiałam się bronić i okupiłam to ogromnym cierpieniem. Trwało to wiele lat, ale udało się. Faceci czasem potrzebują wstrząsu, szoku...
Już nie wiem jak Ci poradzić
Rechot sorki ze cie od spania odrywam ale ty to potrafisz ... rozladowac...,mnie tez rozklada grypsko . Tak sie zastanawiam jaki bylby swiat gdyby nie bylo facetow czy tez bylo by tyle problemow - teoretycznie tylko ...
Rechot sorki ze cie od spania odrywam ale ty to potrafisz ... rozladowac...,mnie tez rozklada grypsko . Tak sie zastanawiam jaki bylby swiat gdyby nie bylo facetow czy tez bylo by tyle problemow - teoretycznie tylko ...
kochana gdyby nie było facetów i byłybyśmy lesbami to:
zawsze dochodziłybyśmy
miałybyśmy z kim pójść na zakupy nie tylko po to żeby ktoś pchał wózek i marudził przy kasie że znowu tyle pieniędzy
miałybyśmy od kogo pożyczyć rajstopy
zresztą tylko dlatego próbuję się jeszcze dogadać ze swoim dzieciorobem, bo mój wibrator mi nie skosi trawnika i nie wynosi śmieci.....
Ostatnia edycja:
to twoj chociaz te smieci wyniesie bo moj to musz go dzien wczesniej zaczac prosic a pozniej i tak zapomni . Ogladalam twoja bryke na allegro - calkiem fajny i do tego nie drogi ten pojazd . Taki zgrabny , ja sie zdalam na rodzicow jaki kupia taki bedzie ...
tylko na allegro nie ma modelu elipso...czekaj pokaze ci rewelacyjne maja kolory i wzory...niestety nie stac mnie na te droższe a ten mały szybko sie składa i o to chodzito twoj chociaz te smieci wyniesie bo moj to musz go dzien wczesniej zaczac prosic a pozniej i tak zapomni . Ogladalam twoja bryke na allegro - calkiem fajny i do tego nie drogi ten pojazd . Taki zgrabny , ja sie zdalam na rodzicow jaki kupia taki bedzie ...
Marki: Kadex - Katalog - Onet Zakupy
a jaki kolor? mnie sie podoba pomaranczowy i zielony -caly zielony . ale maja zaje...biste mebelki dla kruszynki szkoda ze mam dalekotylko na allegro nie ma modelu elipso...czekaj pokaze ci rewelacyjne maja kolory i wzory...niestety nie stac mnie na te droższe a ten mały szybko sie składa i o to chodzi
Marki: Kadex - Katalog - Onet Zakupy
reklama