reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

bo byłam u lekarza także w Polsce na pierwszej wizycie i nie zlecił mi takich badań.

Może było wcześnie, może zlekceważył, trudno powiedzieć. Mój lekarz kazał mi zrobić: morfologię, glukozę, WR (to jest badanie na kiłę właśnie (czyli syfilis)), HBs (czyli nosicielstwo żółtaczki) i badanie moczu. Normalnie do zestawu dają jeszcze grupę krwi (ja mam 2x robioną, więc nie muszę). Poprzednim razem rodziłam w prywatnej klinice i musiałam mieć jeszcze badanie na HIV. Myślę, że powinnaś do tego podejść spokojnie i te badania porobić - to nie jest skierowane przeciwko Tobie, a dla Twojego i dziecka bezpieczeństwa. Wieć spokojnie, my też takie badania robimy.
An

reklama
Hej!
A w jakie skałki jeździsz? My najchętniej do Rzędkowic/Podlesic. Ale w tym roku nie pojedziemy, bo się boję kleszczy :-( Wprawdzie w tamtym roku udało mi się upilnować i nas i dzieci, ale ilość użytych offów, apsików itp była koszmarna, no a teraz w ciąży nie mogę używać takich agresywnych środków.
Teraz od wiosny zaczęłam znowu jeździć na rowerze, ale w ciąży to tez odpada chyba, nie? A o nartach nawet nie chcę myśleć, a tyle co młodsze zaczęło sensownie jeździć...
Zostają nam spacery, pływanie i tyle chyba?
An

Sokolniki koło Jeleniej góry :D

Hejka wieczornie!
Kiedyś pisałam, że nie wiem jak powiedzieć siostrze, bo ona się już tyle czasu stara, a ja mam nieplanowaną ciążę. No i ostatnio wydusiłam to z siebie, i jak zwykle się okazało, że strach ma wielkie oczy. Siostra się ucieszyła, trochę jej głos drżał, ale bardzo się starała, żebym ja miała poczucie, że jest wszystko ok. Mam nadzieję, że w tym cyklu jej się wreszcie uda - pomyślcie o niej ciepło, może to coś pomoże :-)
Powiedziałam też moim rodzicom, i oni też się ucieszyli, więc naprawdę świat jest piękny :-D
An

Hejka wieczornie!
Kiedyś pisałam, że nie wiem jak powiedzieć siostrze, bo ona się już tyle czasu stara, a ja mam nieplanowaną ciążę. No i ostatnio wydusiłam to z siebie, i jak zwykle się okazało, że strach ma wielkie oczy. Siostra się ucieszyła, trochę jej głos drżał, ale bardzo się starała, żebym ja miała poczucie, że jest wszystko ok. Mam nadzieję, że w tym cyklu jej się wreszcie uda - pomyślcie o niej ciepło, może to coś pomoże :-)
Powiedziałam też moim rodzicom, i oni też się ucieszyli, więc naprawdę świat jest piękny :-D
An
Widzisz nie potrzebnie sie balas .Witeam poranie mnie dopadla deprecha nic mi sie nie chce, mdlosci brak ale to noie znaczy ze sie jeszcze nie pojawia .Dobrze, ze jest bb bo bym chyba usiadla i plakala.:zawstydzona/y:

witam :) byłam na wizycie kontrolnej i wszystko w porządku. Ale jedno mnie zdziwiło , bo mieszkam teraz w Holandii i tutejsza położna ( tutaj tylko położne prowadzą ciążę , ginekolog robi to tylko w przypadku ciąży patologicznej itp.) dała mi skierowanie na testy na HIV , syfilis itp!! u nich to normalne takie badania robią w każedj ciąży. No i postanowiłam ,że wracam jednak do Polski , chce zeby polscy lekarze sie mna zajęli, chyba będę czuła się bezpieczniej ..

Z tego co pamiętam to tu też się robi badania - czy nie jest się zarażonym na aids i na kiłę chyba (ale to wszystko dla dobra dziecka - jak jest chora matka i jest wiadomo to można chyba uniknąć zarażenia dziecka)

Witajcie Śnieżynki.

Anyolki cieszę się że twoi najbliżsi dobrze przyjęli wiadomość o Fasolce. Za twoją Siostrę już mocno trzymam kciuki. :tak:

Dormark musisz sobie jakoś humorek poprawić.... tylko niestety nie bardzo wiem jak :zawstydzona/y:

Ja ciągle odliczam godziny do USG - jeszcze 6 godzin ...

A ja dzisiaj jakoś źle spałam. Tak mnie lewa łopatka nawala, że momentami mam problemy z oddychaniem. Aż się bałam jechać samochodem... W mordę - straszliwie boli !

Miłego dnia Kobitki

reklama
Dormark uśmiechnij się ! :) Nie ma się co smucić , popatrz jak zapewne ładnie za oknem :) Idź do kuchni, zjedz coś co lubisz, zrób może dzisiaj jakiegoś placuszka :-) świat od razu mam nadzieję zrobi się piękniejszy :happy2:

Do góry