reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Anyolki cieszę się, że jesteś już z nami i wszystko dobrze:tak: czy zażywasz jakieś leki podtrzymujące ciążę? a jak tam Twoja szyjka i łożysko? mam andzieję, że wszystko jest w porządku! :tak:leż i odpoczywaj dużo! pozdrawiam serdecznie:tak:

chciałam Wam opowiedzieć o tym dziecku, ale widzę, że nawet filmik tu jest:tak: mnie aż zmroziło jak to oglądałam:no:

Kaasiorku bardzo Cię przepraszam za to dzisiejsze odwołanie "pączkowej akcji" :-( strasznie chciałam się z Tobą spotkać ale nie czułam się na siłach.. ogolnie jest już lepiej, ale nawet z piżamki dziś nie wyszłam, jakiś mam gorszy dzień:-( mam nadzieję, że się nie gniewasz!

. ogolnie jest już lepiej, ale nawet z piżamki dziś nie wyszłam, jakiś mam gorszy dzień:-( mam nadzieję, że się nie gniewasz!

nie marudzić, nie narzekać, dobrze że leżysz wkońcu a nie łazisz po kolporterach :tak:Taka pogoda, że ja też nie wyłażę nigdzie ( no w sumie dziś nawet troszkę słońca było ) i siedzę w domu a w zasadzie zajmuję półleżącą pozycję :tak::tak:

Tygrynko Ty leż, bez łazikowania. Zdrowie dzidziusia najważniejsze.

Mnie tez zmroziło jak to zobaczyłam. Byłam pewna ze dziecko nie przeżyło. jak to dobrze, ze skonczyło sie tylko na guzie.

ja właśnie skończyłam korepetycje, dzis takie charytatywne, bo za free. Mała mnie pokopała zebym juz konczyła. A teraz gotuje zupe z dyni bo mnie nachodzi okrutnie. szkoda ze nie mam mleczka kokosowego, będzie ze zwykłym.
Jutro musze isc na zakupy kupic sobie jakis sweterek ciepły, grube skarpety itp i najlepiej spodnie dresowe. nie mam w czym chodzic!! a buty zimowe mi wczoraj przemokły. Wróciłam to miałam mokro az po kostki. mam nadzeje ze nic nie złapie przez łazenie w mokrych butach i skarpetach. Na wszelki wypadek zrobie sobie herbatke z imbirem (chyba mozna??, mojego J postawiła na nogi)

Dziewuchy wy to sumienia nie macie przez dwa dni mnie nie było a tu 50 stron :szok:

A ja lecę robić te pazurki za 5 minut mam być u niej tylk
o że sraka mnie wzięła i muszę zahaczyć o srocze:) Buziaki!
Szykuj się szykuj jutro przecież twój wielki dzień, będę trzymać kciuki żeby wszystko było pięknie

Też masz badanie cukru? Tooo taa Krzywa cukrowa, nie? Też mam już zalecenie, tylko że ja chodzę prywatnie do lekarza i prywatnie na badania.... Jak to wygląda? Ile kosztuje u Was? Ktoś to już robił? Wiem , że trzeba kupić glukozę w aptece, ale nic więcej....
Ja robiłam dwa razy w różnych laboratoriach test na obciążenie 50g kosztowało 14 zł + 3,50 glukoza w aptece
Drugie badanie kosztowało 24zł i nie musiałam kupować glukozy bo mieli ją w laboratorium, to drugie było droższe bo 3 razy pobierali mi krew, na czczo po godzinie i po 2 godzinach

Paulla - wszystkiego najlepszego torcik wygląda apetycznie:-)

ggosia odebrałam dzisiaj wyniki obciązenia glukozą 75g i mieszczą się w górnej granicy normy:-) Dzwoniłam do mojego lekarza żeby podać mu wyniki i powiedział mi że dobrze jednak słodyczy i cukru dalej mam unikać szerokm łukiem

reklama
czy zażywasz jakieś leki podtrzymujące ciążę? a jak tam Twoja szyjka i łożysko? mam andzieję, że wszystko jest w porządku!\

Dzięki dziewczyny za życzenia i kciuki, na pewno się przydadzą. Na początku żarłam duphaston (w szpitalu nawet po 6 tabletek na dzień, teraz już nie biorę), jem magnez (jest strasznie ważny, bo działa rozkurczowo, a w ciąży wzrasta zapotrzebowanie tak bardzo, że dietą się tego nie da wyrównać), witaminy i jeszcze urosept, bo oczywiście mam lekki stan zapalny. Do lekarza chodzę co 2 tygodnie (po zwolnienie głównie) i on mnie każdorazowo bada i twierdzi, że z szyjką wszystko jest ok. Ale na tym USG mi wypisali, że łożysko jest na przedniej ściance, więc mnie to trochę martwi, bo po dwóch cesarkach, to ta ścianka ma bliznę i nie jest taka rozciągliwa. E tam, bądźmy dobrej myśli.

A z seriali oglądam same medyczne: House, Chirurdzy, ER i Prywatna praktyka. Zboczenie jakieś ;-)
An

Do góry