reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

A jeżeli już rozmawiamy o prawie to Art.91Kodeksu Rodzinnego mówi wyraźnie, że "dziecko, które pozostaje na utrzymaniu rodziców i mieszka u nich, jest obowiązane pomagać im we wspólnym gospodarstwie". To jak smarkule domagają się prawa to i obowiązki prawne niech wezmą pod uwagę. A swoją drogą, dziewczyny mają rente po mamie, to oddają ją ojcu czy traktują jako kieszonkowe?

Witaj Izydo ... renta po mamie jest bardzo mała.. po 250 zł na każdą. Wpływa na konto męża

reklama
Słonko.. to zmienia postać rzeczy, wiec w tym przypadku po 50%-kazda wg prawa maja córki, z jednym wyjatkiem póki młodsza nie bedzie pełnoletnia to prawnym opiekujem jest ojciec (no chyba że jest u was inaczej) i on zarządza w jej imieniu jej majątkiem ;-)

Witaj Minko .. prawnym opiekunem jest ojciec

Dziękuję Wam Dziewczyny za CENNE RADY ...... Lepiej czuję się wiedząc, że ktoś mnie rozumie i wspiera J
Mąż liczył, że jak starsza skończy 18-lat to zrobią sprawę spadkową . Była rozmowa o tym, że odpiszą ojcu część mieszkania ponieważ wiedzą. że ojciec je kupił oraz jak doszło do tego, ze musiał się go zrzec. Starsza sama wyszła z propozycją, ze odpisze ojcu wczesniej swoje 50 % a potem jak młodsza skończy 18 lat, to one z drugiego 50 % podziela się międy sobą. Niestety póki co nie zapowiada się na gest ze strony córek. Przykre jest to, ze dzieci nie szanują swoich rodziców, przynajmniej nie ma się złudzeń ....:)

I tak powinno być, renta jest na potrzeby dziecka, ale na rzeczywiste potrzeby czyli jedzenie, przybory szkolne, ubrania i to rodzic powinien ją dysponować skoro dziecko jest na jego utrzymaniu. A na pierdoły takie jak szminki, gazetki, kino jest kieszonkowe.

Mangie mój brzuszek miewa sie bardzo dobrze ;-) tylko kręgosłup juz ledwo dycha... niestety dawno nie bylam już u gina, bo chorusia bylam i jestem, niby przeziebienie a bez leków trzyma i trzyma :-( mam nadzieje ze jednak 9marca to już pójde na pewno i zobaczymy cóż tam siedzi (oczywisci chodzi o potwierdzenie płci) bo mam nadzieje ze dziewczynka nadal jest ;-) choc różnie to bywa bo moja sasiadka w zeszta srode miala powitać wnuczke, a urodził sie dorodny chłopczyk Błażej :-D

a taką pościel zamierzam kupić dla maluszka, tylko jest 1 problem ja mam dość duże łóżeczko 140/70 a te wsztskie ochraniacze sa na łóżeczka 120/60 pisalam do sprzedawcy czy jest możliwość uszycia zagłóka na 70cm zobaczymy co odpisze? jak nie to sama pościel kupie bez ochraniacza... tak naprawde to juz mam tysiace rzeczy i ochraniacz również :-D
3 el. eksluzywna pościel **BABY-RAJ **135x100 (315739439) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry