reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

Slonko- dobrze że dziewczyny powiedziały co powiedziały, ojcu przynajmniej się oczy otworzyły. Jeżeli 18latka rzuci szkołę to straci rentę, a wtedy niech utrzyma się sama, ja bym na twoim miejscu grosza na nią nie dała, niech idzie do pracy jak szkoła zła. A skoro pannice nie zamierzają pomagać przy obiedzie i w nim uczestniczyć to gotuj tylko na 3 osoby i zjadajcie to wspólnie, albo wychodźcie w trójkę na miasto na obiad. Zakupy też robiłabym tylko dla siebie, męża i syna- jak zobaczą twojego syna w nowych ciuchach to je szlak trafi i dobrze, a im niezbędne minimum za ich pieniądze, póki nie ma pomocy znika kieszonkowe- dlaczego nagradzać lenistwo, a jak twój syn pomaga to tylko on niech dostaje kieszonkowe. A jak się zachce im malowideł to niech ruszą dupska do pomocy- w przeciwnym razie kasy brak. Moim zdaniem wasza silna ręka to jedyna metoda na nie, a żeby czas nie upływał tylko na walce to spędzaj z mężem jak najwięcej czasu we dwoje, te dzieci już nie są niemowlakami i nie trzeba 24h mieć je na oku, wychodźcie na kolacje, do kina i obdarzajcie się miłością...Widzę że mimo wszystko bardzo kochasz męża, więc szkoda żebyście się rozstali przez gówniary, ale to że z nimi mieszkasz nie skazuje Ciebie na bycie służącą!

reklama
Witam,
Dziekuje Stubborn za odpowiedz :tak:,
Wpadam tylko na chwilke pozegnac sie na jakis czas, juz prawie wszystko przewiezlismy do nowego domku i przyszedl czas na odlaczenie komputera :-(. Internet zaloza nam dopiero za okolo 2 tygodnie.

Slonko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze jak wejde nastepnym razem na babyboom to przeczytam tylko dobre wiesci.:tak:

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny :-D

Słonko ja myślę, że Wy jeszcze będziecie kochającą sie rodzinką ;-) dziewuchą dupy zmiękną tylko teraz ojciec nie może im pobłażać!!! a IZYDA mądrze mówi ;-)

Mangie trzymam kciuki, odezwij sie jak bedziesz już na swoim...

Slonko- dobrze że dziewczyny powiedziały co powiedziały, ojcu przynajmniej się oczy otworzyły. Jeżeli 18latka rzuci szkołę to straci rentę, a wtedy niech utrzyma się sama, ja bym na twoim miejscu grosza na nią nie dała, niech idzie do pracy jak szkoła zła. A skoro pannice nie zamierzają pomagać przy obiedzie i w nim uczestniczyć to gotuj tylko na 3 osoby i zjadajcie to wspólnie, albo wychodźcie w trójkę na miasto na obiad. Zakupy też robiłabym tylko dla siebie, męża i syna- jak zobaczą twojego syna w nowych ciuchach to je szlak trafi i dobrze, a im niezbędne minimum za ich pieniądze, póki nie ma pomocy znika kieszonkowe- dlaczego nagradzać lenistwo, a jak twój syn pomaga to tylko on niech dostaje kieszonkowe. A jak się zachce im malowideł to niech ruszą dupska do pomocy- w przeciwnym razie kasy brak. Moim zdaniem wasza silna ręka to jedyna metoda na nie, a żeby czas nie upływał tylko na walce to spędzaj z mężem jak najwięcej czasu we dwoje, te dzieci już nie są niemowlakami i nie trzeba 24h mieć je na oku, wychodźcie na kolacje, do kina i obdarzajcie się miłością...Widzę że mimo wszystko bardzo kochasz męża, więc szkoda żebyście się rozstali przez gówniary, ale to że z nimi mieszkasz nie skazuje Ciebie na bycie służącą!
Popieram w 100% a w dodatku zrobiłambym liste zajęć które one powinny zrobić i powinnaś tego wymagać.Mam nadzieje,że teraz będzie lepiej

Witam,
Dziekuje Stubborn za odpowiedz :tak:,
Wpadam tylko na chwilke pozegnac sie na jakis czas, juz prawie wszystko przewiezlismy do nowego domku i przyszedl czas na odlaczenie komputera :-(. Internet zaloza nam dopiero za okolo 2 tygodnie.

Slonko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze jak wejde nastepnym razem na babyboom to przeczytam tylko dobre wiesci.:tak:

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny :-D
Powodzenia

Hej
Tak Stubborn juz jestesmy u siebie :tak:. Jeszcze duzo pracy przed nami ale powolutku wszystko doprowadzimy do uzywalnosci. Moj M. jest dekoratorem wnetrz i w koncu moze sie wykazac na co go stac:-D.
Pozdrawiam

reklama
Do góry