reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjna wyprawa? Góry, morze, jezioro?

Mój synek pod namiotami pierwszy raz był mając zaledwie 7 miesięcy (3 tygodnie w lesie nad morzem). Z takim małym dzieckiem jest zdecydowanie łatwiej niż np. Z rok starszym. Mieliśmy dostep do bieżącej wody, kuchni polowej, a nawet możliwość pożyczenia prądu. Teraz jestem w 17 tygodniu ciąży, z M. i sześciolatkiem zdobywamy małe górki. Lekarz prowadzący powiedział, że nie ma przeciwwskazań. Ważne, by nie wstawiać się na słońce za długo i mieć energię. Tyle, że zamiast tradycyjnie pod namiot wybraliśmy kwaterę (wygodne łóżko)

reklama
Z dziećmi to albo morze, albo przynajmniej jezioro białe, woda piach to są atrakcje dla dzieci. Góry myślę dla trochę starszych dzieci, ewentualnie na szybki weekendowy wypad.

Ja mam w tym roku plany żeby jechać do Krakowa, kiedy tego smogu jeszcze nie ma i się cieszyć tam 2-dniami, a później nad Morskie oko pieszo :)

Ja mam w tym roku plany żeby jechać do Krakowa, kiedy tego smogu jeszcze nie ma i się cieszyć tam 2-dniami, a później nad Morskie oko pieszo :)
Świetny pomysł, ja w 8 miesiącu także w tym roku odpuszczamy. Może za rok się uda. Myślimy nad morzem. Dwa lata temu byliśmy w Gdańsku to teraz coś bardziej na otwartym morzu, w stylu Helu. Ale po zwiedzanie miast też jest świetnym pomysłem. 😍

My właśnie jesteśmy po wypadzie w góry ! U mnie dziecko jeszcze wózkowe ale ostatnio kupiłam wózek do biegania X-run od X-landera i żwawo pokonywaliśmy górskie szlaki ( oczywiście te łagodniejsze ). Było super. Świerze powietrze i te widoki ! 🥰 🥰

reklama
Z mojego doświadczenia jezioro albo morze z maluchami. W góry jak już są starsze, bo z wyjazdem w góry wiąże się jednak sporo chodzenia, a nikt nie ma siły nosić dzieciaków. Jest wiele pięknych miejsc , które można odwiedzić i fantastycznie spędzić tam czas.

Do góry