reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjna wyprawa? Góry, morze, jezioro?

Ja mam podobnie, też wolę ośrodki, gdzie dziecko może się pobawić w czasie złej pogody. Ogólnie lubimy też zabierać dzieci do gospodarstw agroturystycznych. Mogą pogłaskać zwierzątka i wiem, że śniadania, które są w cenie są zdrowsze niż takie zwykłe jedzenie z supermarketu.

reklama
Ja osobiście wybieram morze. Na dłuższy urlop z małą wole bardziej statyczne wakacje. Nad wodą zawsze dobrze się bawi a my z mężem mamy chwilę na odpoczynek. Moja siostra z wiekszymi dziećmi pozwala już sobie na wypady np w góry. Fajnie też mieć alternatywe np do złej pogody. Myślę o parkach wodnych lub centrach rozrywkowych. Poniżej podrzucam stronkę w atrakcjami w Polsce. Kilka miejsc sama mam ochote odwiedzić ;)
Pozdrawiam
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Link do: 10 najciekawszych atrakcji dla dzieci w Polsce

Słuchajcie, zamarzył mi się wyjazd na jogę. Zastanawiam się, czy jest jakiś wyjazd dla mam z dziećmi? Koniecznie właśnei z jogą w tle.

Zdecydowanie polecam góry. Morze to będzie tłok. Ogólnie morze jest bardzo mocno przereklamowane moim zdaniem. W góry warto się wybrać by wybrać się na wycieczkę górską. Dla dziecka to też fajna sprawa bo trochę tlenu złapie. Po za tym widoki z samej góy zawsze są oszałamiające i przepiękne. W tym tkwi piękno moim zdaniem.

polecam wyjazdy nad morze, chociaż w wakacje staramy się unikać tych najpopularniejszych miejsc. jeśli już na takie się decydujemy to ze względu na atrakcje z których mogłyby się ucieszyć dzieci, np. w tym roku pojechaliśmy do Szczecina na zlot żaglowców z całego świata. jeśli chodzi o noclegi, wybieramy zazwyczaj apartamenty (w Szczecinie polecam Asti Apartamenty) bo dzieci czują się w nich bardziej komfortowo niż w hotelu czy pensjonacie.

Hm... ja to myślę o Hiszpanii mały będzie miał rok myślę żeby jechać na jesieni żeby było chlodniej :) co o tym myślicie? Dodam że podróż samolotem mamy juz są sobą synek leciał pierwszy raz jak miał dwa miesiące :) my dużo podróżujemy :)

reklama
Do góry