reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Spłodziliście syna na szlaku? [emoji1787][emoji2][emoji2][emoji2]
Edit: już doczytałam :)
Wow, ale miałaś super zaręczyny! [emoji2956] Zaskoczył Cię i totalnie się takiej akcji na szczycie nie spodziewałaś? :) Czy przeczuwałaś co się będzie działo? :-) :)
Ja też mam fajne wspomnienia z wędrówek po naszych Tatrach, po jednej z nich urodził się mój synek [emoji3059]

reklama
Popieram, ja też szukam inspiracji :) 👍

Tylko pozazdrościć takiej lokalizacji :) Wszędzie blisko, nie musicie daleko jechać, żeby odpocząć w fajnym miejscu :)

Mam te same obawy niestety..... Też po cichu liczyłam, że uda się polecieć do pewnego ciepełka, ale najbardziej obawiam się, że nagle nastąpi lock down i zamkną niespodziewanie granice, wstrzymując loty.... No i jak tu wtedy wrócić do domciu.....

Pięknie masz wszystko zaplanowane :) Jeszcze jakby pogoda dopisała to już byłaby pełnia szczęścia :)

Uwielbiam morze, ale latem rzadko jeździmy korki, tłumy ludzi, drogo i pogoda niepewna 🙈 o wiele bardziej wolę jeździć zima, jesienią czy czasem nawet na spacer się przejedziemy 😉 pewnie dlatego, że nad morze mamy blisko to kocham góry 😍

A tak w ogóle to w styczniu mieliśmy rezerwację na Chorwację autem, rok temu byliśmy i było mega, ale życie zweryfikowało. Ogólnie dla mnie ten rok jest beznadziejny.

Dziewczyny, pytanie z innej beczki - wybieracie się w tym roku gdzieś na wakacje? Albo może już byłyście? ⛱🏖🏝🏜 Jakie macie plany na tegoroczne, nietypowe, covidowe wakacje? ;)

Ja mieszkam prawie nad samym morzem i prawie co weekend plażujemy w Słowińskim Parku Narodowym. Niewiele ludzi, żadnych hoteli i restauracji. Dzieciaki nie ciągną na promenadę po zakupy bo jej nie ma.

Tydzień byliśmy na Kaszubach ale akurat mamy tam rodzinę i jest do kogo jechać, zwykle robimy sobie tam bazę wypadową i odwiedzamy różne miejsca. Polecam Park Miniatur w Stryszej Budzie. Dużo przestrzeni i atrakcji dla dzieci. Nie ma ścisku, tylko trzrba mieć jako taką kondycję bo sporo chodzenia po górkach.

Hej dziewczyny,
Mam pytanie do Was, bo widzę, że też macie mutacje genu mthfr, więc może podpowiecie co wiecie na temat ewentualnych skutków!/ obciążenia genetycznego dzieci ta mutacja?
Mój partner ma ta mutacje i zastanawiamy się nad posiadaniem potomstwa

Uwielbiam morze, ale latem rzadko jeździmy korki, tłumy ludzi, drogo i pogoda niepewna 🙈 o wiele bardziej wolę jeździć zima, jesienią czy czasem nawet na spacer się przejedziemy 😉 pewnie dlatego, że nad morze mamy blisko to kocham góry 😍

A tak w ogóle to w styczniu mieliśmy rezerwację na Chorwację autem, rok temu byliśmy i było mega, ale życie zweryfikowało. Ogólnie dla mnie ten rok jest beznadziejny.

Dla mnie to też kiepski rok.... :unsure: Mam nadzieję, że kolejny nam to wynagrodzi i że spotkają nas same miłe rzeczy :)
Ja kocham i góry i morze, ale ze względu na bliskość gór i możliwość częstych wypadów weekendowych, urlop zdecydowanie wolę spędzać na piaszczystej plaży 🏖

Teoretycznie 3 sierpnia, czekam na wiadomości o której mam się stawić w pracy i gdzie.

Zostały Ci ostatnie dwa tygodnie laby ;)

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu

reklama
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu

To właśnie acard jest na to, bo to mogą być skłonności do zakrzepów i problem z zagnieżdżeniem. Też mam pai tylko homo i mam acard a później heparyne, z tego co wiem to przy hetero też, ale chyba zależy od lekarza.

Do góry