reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

Dziewczyny jestem mega szczęśliwa bo w 24 dni przytyłam 2 kg!:-) nadal mam tylko brzuch ale ważę już 53 kg:-) W ciąże zaszłam mając ok. 50, w pierwszym trymestrze schudłam 4kg, to teraz mogę sobie liczyć, że już przybrałam te 7 nie?, czy jednak powinnam liczyć, że dopiero 3 kg? Do 60 to raczej nie dobije, bo wiadomo dieta cukrzycowa to żadne zbędne kalorie, chociaż w ciąży nigdy nie wiadomo.

reklama
Asia jestes chyba jedyna kobietka ktora cieszy sie ze przytyla.No moze jeszcze Nataszka ostatnio sie cieszyla ze nie schudla a pozatym wszystkie biadolimy nad tymi kg:-D

Asia jestes chyba jedyna kobietka ktora cieszy sie ze przytyla.No moze jeszcze Nataszka ostatnio sie cieszyla ze nie schudla a pozatym wszystkie biadolimy nad tymi kg:-D

Nie jedyna, jeszcze ja się cieszę :-p

Na początku 6 miesiąca ważyłam 66 kg, a potem w 7 okazało się, że ważę.. 65 kg, zamiast przytyć to ja schudłam. Ale u mnie to najprawdopodobniej ze względu na tarczyce i zbyt duzą dawkę leku.
Ale co ja się przez ostatnie dwa tyg nastresowałam, że schudłam i że może dziecko nie rośnie? ( a okazało się, że to już taki mały kolosik - 1800 kg :-D ).
Na szczęście znów przytyłam i dzisiaj już waga 68 kg, czyli 10 kg na plusie :-)

Dobra lepiej brzmi, że przytyłam 7 kg:-). mala.di, taka już chyba moja uroda bo nawet jak wpieprzałam pączusie i inne puste kalorie przed testem obciążenia glukozą to schudłam, a nie mam nadczynności tarczycy co podejrzewano.Może jak pamiętacie, bardzo się bałam, że z ciąża coś nie tak skoro nie tyje. Wczoraj mój kuzyn mi mówi, że tylko w piersi i brzuch mi poszło, piersi no cóż jak to mówi mój M jak u murzynki:-)

U mnie to teraz na dobre widać przyrost wagi. Nareszcie ujrzałam magiczne 60 kg i dalej idzie do przodu, ale moi znajomi się śmieją, że te cenne 6 kg to mi poszło w piersi, tak jak u Ciebie Asiu:-)

Ja to nawet nie pytam i nie słucham ludzi w tej kwestii, wychodze z założenia że i tak mi nikt nie powie że mi tyłek urósł i boczki :-p wszyscy beda chcieli byc mili. w kazdym razie majtki musze kupowac wieksze, ale tez i staniki sie stają za małe

mala.di, u mnie zawsze wszyscy szczerzy do bólu:tak:, zresztą mam lustro w domu i widzę, że mieszczę się we wszystkie rzeczy sprzed ciąży (oprócz bluzek:-)) i majtki nadal xs.

asia, załamujesz mnie no ! znaczy w sensie, że Ci zazdroszcze :-p ja to juz nawet nie wiem jaki rozmiar majtek osiagnelam, wczesniej mialam S, a teraz to kupuje na rynku jakies po 5 zl bo mam zamiar je rozszarpać i wyrzucic za 2,5miesiaca :-p a tam maja dziwne chinskie rozmiary

reklama
mala. di, Ty pewnie laska jesteś i tyle, tylko patrzysz na siebie nie przychylnym okiem:-). Gwarantuje Ci, że prawie wszytko jak nie wszytko zostawisz w szpitalu. Poza tym jesteś 2 tyg dalej ode mnie na przykład, może mi też nie długo pójdzie w tyłek, chociaż jak raz w życiu przytyłam (chyba z 54 ważyłam) po wymianie w Izraelu (ile tam jedzą:tak:) , to wszytko w boki mi poszło, po mamusi mam jak tycie to w brzuch:-), czyli się wszytko teraz zgadza:-)

Do góry