reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciązy

A bo my kobiety tak bardzo sie przejmujemy ta nasza waga, zamiast odrzucic to na dalszy plan. Ja to mam gdzies ile przytyje, wazne ze Malenstwo zdrowe a poznie przyjdzie czas na zrzucanie. Mezus kocha nadal i teraz jeszcze mocniej co czesto powtarza i to mi tez pomaga :)

reklama
Ja trochę się przejmuję, bo całe życie na diecie jestem i udało mi się schudnąć a teraz wszystko wraca ze zdwojoną siłą... licze na to, że jak większość mówi, połowę zostawię w szpitalu... Martwią mnie tylko nogi i uda, tak jak z reszty łatwo zrzucić, tak nogi mam jak kołki a uda to masakra... Mówią, że ładnie wyglądam, ale ja czuję się jak wieloryb i to wcale nie przez brzuszek... Moja doktorka tez straszy, że jak się utyje, to trudniej przy porodzie... no ale nie utyłam jeszcze 30kg, tylko dopiero 8, więc chyba nie jest tragicznie...

k8libby, nie jest tragicznie, jest dobrze raczej bym powiedziała. i myśle, że Twoja gin miała na myśli, że ciężej rodzić gdy sie utyje 30kg :-p

dla mnie zawsze było tragedią gdy utyłam kilogram albo dwa...od razu byla dieta, ćwiczenia... a teraz sie ciesze, że "tylko" 7kg :-D bo na tyle co jem to normalny czlowiek powinien utyć ze 14

kilogramy jakoś zrzucimy, ja się bardziej boje cellulitu i rozstępów, bo z tym pierwszym trudno wygrać a z tym drugim właściwie się nie da. no i wiszącej skóry się boje.

Ja na wagę to już patrzeć nie mogę. Jem lub nie jem i tak tyję, więc chyba zrezygnuję z pilnowania się;-)A najbardziej poszło mi w uda i brzuszek. W poprzedniej ciąży przytyłam dużo, potem zrzuciłam, ale 4 kg pozostały

Dziewczyny chętnie przejmę Wasze parę kg. Ja się już zaczynam martwić, że zaraz to schudnę jeszcze na tej diecie cukrzycowej. Niby jem cały czas bo tak trzeba ale śniadanie 3 kromki chleba żytniego na zakwasie, masło, chudy ser biały(bo musi być taki) szynka chuda i na to warzywo i inka. Potem za 3 h zupa z młodej botwinki, potem brązowy ryż i pieczony kurczak bez skórki, potem jogurt naturalny, dwa owoce kwaśne i kolacja znów kanapki. No na czymś takim nie można przytyć:-( Jak rodzice jedli dziś lody to wyszłam do drugiego pokoju:-(

k8libby, ja nigdy nie miałam problemów z wagą, jak coś to w drugą stronę ale mogę Wam jedno powiedzieć na 100% łatwiej schudnąć 100 razy niż przytyć, więc się nie przejmuj:tak: damy radę.

mala.di, no ja nawet nie myślę o takich rzeczach, a może powinnam bo po krem sięgam raz w tyg jak dobrze pójdzie:-(

Ja nawet nie wiemile przytylam, okaze sie w nastepnym tygodniu na kontroli. ale w sumie to nie zalezy mi(puki tragedii nie bedzie;) ). po wizycie najlepsza wiadomoscia jest gdy uslysze ze z Dzidziusiem wszystko dobrze. nad waga popracuje pozniej jakis fitness czy silownia. wazne tez ze mojemu M sie podobam:-)

mi dzisiaj dwie niezależne wagi pokazały zgodnie 79 kg :-D więc tylko 4 kg na przodzie, zobaczymy jak jutro będzie na wizycie, może plan przytyć do 85kg się uda? :rofl2:

Asia ja Ciebie zapraszam na moją dietę, ale po ciąży, 10kg masz w banku :-D

ja się aż boję stanąć na wadze a w środę wizyta choć wszyscy mi mówią, że idzie mi tylko w brzuch :p

asia, ja w siłe tych kremów i tak nie wierze, i watpie by uzywanie ich moglo zapobiec rozstepom i obwislej skorze po... kremami sie smaruje tylko po to by skora sie nie wysuszała.
moze nie trzeba sie martwic ze nie utyjesz jakoś? chyba najwazniejsze bys dostarczala wszystkich niezbednych skladnikow dzidziusiowi

a co do tego czy łatwiej przytyć czy schudnąć, to sprawa chyba bardzo indywidualna :-p ja zawsze raczej bylam bardzo szczupla, wiec mam nadzieje ze bez trudu wroce do dawnej formy

teraz to mam wrazenie ze mi w ogole tluszcz poszedl wszedzie, nawet na buzi jestem pulchniejsza :-D

reklama
Irisson to ja juz z waga wyprzedzilam cie o prawie kg:szok:A zaczynalam z waga 71:zawstydzona/y:Myslalam ze w nogi mi ic nie poszlo .Dzis przymierzalam spodniczke ktora byla na mnie za szeroka i niestety zatrzymala sie na udach:eek:dalej ni ch..nie chciala wejsc,gadzina no:szok:Na szczescie na twarzy nie tyje i cycki ni ch....nie podskoczyly,male krostki jak byly tak sa.Znow nie bedzie pokarmu:-(Wlasnie pocieszylam sie tym ze spojrzalam na twoj suwaczek i ty 25 tydz a ja koncze 28:-)Tyle tylko ze tobie stoi waga w miejscu mimo krowek i mleczka w tubce;-)

Ostatnia edycja:
Do góry