reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych grudniowych brzuszków :D

Widze ze same chudzinki tutaj:) Ja waze 80 kg:/ Lekarz powiedział ze dobrze by bylo gdyby mi przybywalo po 1 kg na miesiac:/
Juz czuje delikatne powiekszenie na brzuszku ale nie wazylam sie jeszcze. Najgorzej boje sie o kregoslup.
Jakie cwiczenia mozna robic w ciazy?

reklama
Też z chęcią się wpiszę tylko muszę wagę kupić najpierw, bo nie mam w ogóle :) Chyba że w późniejszym etapie ciąży u gina się kontroluje wagę? Bo nawet nie wiem :)

To i ja opiszę moje przeboje wagowe w ciążach :-p

Pierwszą zaczynałam z wagą 60kg, co przy 168 cm wzrostu jest dla mnie wagą idealną (tzn ja się przy niej super czułam). Pomimo nie objadania się i mega mdłości przytyłam 33 kg!!! Być może był to efekt stosowanych wcześniej diet? Lekarz uznał,że mój organizm wszystko kumuluje, bo boi się kolejnych faz głodu...Karmiłam córkę 7miesięcy i niestety nie spadło za wiele. Ba! Ja tydzień po porodzie ważyłam zaledwie mniej o 5g, z czego córka warzyła 3360 :baffled: Zaczęłam walczyć z tym, ale zaszłam szybko w druga ciążę. Tym razem przybyło mi 10kg, które szybko spadły po porodzie, ale potem znowu waga szła w górę:szok: W końcu lekarze wykryli u mnie cukrzycę (u mnie genetyczna) na początku 2012 roku i z wagi 93 kg w ciągu 2 miesięcy spadłam na 78 (oczywiście po wdrożonym leczeniu, ale bez jakiś drastycznych diet). Kiedy zaszłam w 3 ciąże byłam wciąż leczona i podlegałam kontroli w szpitalu non top i tym sposobem przytyłam tylko 9 kg, które po ciąży szybko spadły, ale dalej ni cholery....Tę ciążę rozpoczynam zatem z wagą 78kg, ale póki co nie tyje wcale, wręcz mam lekkie wahania w druga stronę. Zobaczymy jak to będzie na finishu. Na pewno nie pozwolę sobie zaprzepaścić tego, co już udało mi się osiągnąć;-)

Annte pomysł z tabelką na początku super! Jasno i przejrzyście. Bardzo proszę o wpisanie mnie. Waga startowa 78kg i taka sama na miesiąc kwiecień. Ja jeszcze tylko bym dodała do tej tabelki pozycję wzrost, bo jednak jak ktoś by chciał cokolwiek porównać, to sama waga o niczym nie świadczy. Ale to oczywiście jak już dziewczyny chcą:-)

Myślę, że nikt nie będzie porównywał wagi i wzrostu, ale jeśli to nie problem, to jestem za. Również proszę o wpisanie do tabelki waga wyjściowa 65kg, na miesiąc kwiecień 64kg, wzrost 165cm :)

Mitemil ale mi chodzi o to,że np dla mnie 78 kg to za dużo, a dla kogoś, kto ma załóżmy 185 cm wzrostu jest to waga odpowiednia. Po prostu wydaje mi się,że w zestawieniu ze wzrostem obraz sytuacji jest lepszy, ale pewnie tylko ja tak myślę;-)

Przepraszam,że tyle trwało dopisywanie, ale miałam intensywny weekend - 2 urodziny córeczki.

Zaczynam z waga 60 kg przy wzroscie 160cm, podczas pierwszej ciazy przytylam duzo bo az 20 kg,mialam tez cukrzyce ciazowa .mam nadzieje ze teraz mnie ominie tak jak te 20 kg ;)

reklama
Moja waga przed ciążą: 55 kg :-) przy wzroście 166 cm. Obecna waga (dzisiejsza) 52 kg :szok: , ale to pewnie dlatego, że mam mdłości i nie mogę jeść

Do góry