reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Oliwko, to ładna waga dzidziusia! :-) I termin rozwiązania mamy chyba podobny- ja rownież planowane CC około 6 wrzesnia.We wtorek mam wizytę dowiem się ile waży malutka ( mam nadzieję,, ze pozostanie dziewczynką) dowiem się ile waży, ale też jest nieduża.
Niespodzianka niesamowita - cieszycie się ? :-)

Karolina, ale duża Twoja Julcia, moja sporo mniejsza, ale i ja przystopowalam z waga z powodu cukrzycy. a juz niezle mi szlo z tym tyciem.

Kochana mieliśmy niespodzianke jak nie wiem co ale cieszymy się że wszystko jest oki ,a co do jajek to nie ma wątpliwości bo było je tak dokładnie wydać i lekarz mi aż na monitorze pokazywał co i jak bo nie chciałam uwierzyć .
Tearz jest problem z imieniem ...może będzie Filip.
Noi teraz musze znowy grzebać w ciuszkach i prac bo mam kilka popranych sukieneczek i rózowe kombinezony a tego małemu nie założe ,dobrze że większość mam w neutralnych kolorach. ..i zakupione rózowe flanelowe pieluchy i smoki ale to w domu nie przeszkadza.

reklama
Oliwko, wiesz, to naprawdę rewolucja w domu :-) Ty masz chociaz juz parke w domu, także teraz to już chyba obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka, i dobrze że masz także neutralne ciuszki . Ale i tak niespodzianka ogromna przyznaję ! :-)
Ja miałabym niezła jazdę, bo przyznam że jednak wiekszosc ciuszkow, rozkow itd to nieszczesne róże, czerwienie, dobrze ze wozek mam zielono czarny chociaz i kolyska w kolorze khaki :-) Bo mialabym duzo kupowania, ale chyba bedzie jednak ta dziewczynka skoro 4 roznych lekarzy nam to powiedzialo, noooo...mam nadzieję :-)
Chociaż pamietam wydarzenie z naszej kliniki, jak lekarz ginekolog stwierdzil u swojej żony synka na USG, i tak do porodu, i....ma juz kilkuletnią dzisiaj dziewczynkę, lekarz ma doktorat z ginekologii , ale smiechu bylo co nie miara.

Oliwka kurcze co za niespodzianka :-) Nasza córcia w ten piątek wypięła się elegancko i pokazała pipkę na cały ekran prawie :-p U mnie waga stanęła na szczęśćie i jest 11 kg na plusie a córcia 2800g w 34 tyg :szok: Kurka a miałam nadzieję,że córcia będzie mniejsza od urodzeniowego 4160g syncia :-D Chyba taka moja uroda,że wielkie dzieci rodzę:-D

Oliwka fajna niespodzianke macie:tak:.

A ja i tak ciekawa jestem, ile niespodzianek bedzie we wrzesniu.

A Ty jak Kasik? :)

Ja napisze po wizycie w czwartek. Ale na pewno przytyłam, bo wazyłam sie ostatnio u tesciowej i było 62,5, wiec w sumie 10,5 na plusie. Zobaczymy ile waga u lekarza wskaze. Pewnie jeszcze wiecej bo w weekend troszke pozarłam;-):-D

Kobietki a może któraś z was schudła? Ja na przed ostatniej wizycie ważyłam +14kg a teraz straciłam z tego 0,5kg-tak przynajmniej twierdzi waga z przychodni :(
Może macie też takie problemy. Trochę się zastanawiam czy to nie jest źle dla dzidziusia.

reklama
k8sad wydaje mi się, że nie masz co się martwić tym niewielkim spadkiem wagi. Ja na ostatniej wizycie też ważyłam mniej, chyba 0,3kg. Lekarz stwierdził, że nie ma się tym co martwić, bo to tyle co nic. Gorzej gdyby to były np. 2kg. Chociaż jakiś czas temu przeczytałam na jakiejś stronie, że przed porodem można schudnąć nawet 1,5-2kg.

Do góry