reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
A ja przytyłam w ciązy 14 kg, z tego po porodzie zeszło tylko 5 kg, bo sie wczoraj ważyłam
Więc mam duuuuzo do zgubienia, bo 9 kg kochane Mamuski i trzeba sie będzie niedługo za to wziąść, żarty sie skończyły:(((

Ja podobnie,przytyłam 12,a zeszło ledwo 4 narazie.ale spokojnie to tylko kilka dni dopiero.
choc brzuszek dobija troszkę.;-)

ja nadal duza jestem
o ciuchach swoich moge marzyc
brzuch spory jest i ciazy ..nawet obwisa..dół...narazie sie powstrzymuje od beku ale jak dlugo tak bedzie bede wyc;-)

U mnie 24 dni po porodzie i 13 kg w dół, więc póki co wyszłam na zero, gdyż w ciąży przytyłam 13 kg :tak::-)
Niestety wygląd brzuszka dobija...i to bardzo...obwisa i te rozstępy...wrrrrrr :confused2:

Ja marze o tym ze zrzuce oproc 3 kg. jeszcze z ciazy to przynajmniej 2 dodatkowo, ale do tej pory waga stoi w miejscu, czyli stracilam 6 kg. i tak sobie pozostala...Chociaz wszyscy mi mowia, ze brzuch z dnia na dzien maleje- wiec moze tak jest - tylko cyce zaczynaja ciazyc...
Ale radosc jest - nie mam ani jednego rozstepu.....

Dziewczyny, szczerze mowiac to ja bardziej od wagi przejmuje sie tym jak bedzie wygladal moj brzuch. Nigdy nie bylam z nigo zadowolona, a to jak teraz wyglada powoduje, ze lzy staja mi w oczach. Mam juz czarne wizje, ze skora bedzie mi obwisac, ze sie nie "naciagnie", ze rozstepy beda wstretnie wygladac. I nijak nie dochodza do mnie pocieszajace slowa mojej mamy, ze ona tez miala rostepy, ale jej poznikaly. Zosaly na udach (fakt, widac je), ze sama przytyla w ciazy wiecej niz ja a 2 miesiace po porodzie wazyla mniej niz przed ciaza. Ech... Hormony daja o sobie znac. Chyba porod sie zbliza...

U mnie z 16 nagromadzonych kg w ciąży zostało jeszcze 7 do zrzucenia (jutro mija dwa tygodnie od porodu).
Jakoś tak same schodziły jak do tej pory, zobaczymy jak bedzie dalej.
Co do brzucha to też maleje, trzeba bedzie troche nad nim popracowac zeby wrócił do dawnej formy ale jestem dobrej myśli:D

reklama
Aga_natalia Oj to mnie pocieszyłaś :-) Ja unikam wagi bo wciąż mam brzuszek teraz to tak na 3 miesiąc i uda pierwszy raz w życiu mam grube:-( Zawsze miałam chude nóżki... więc czekam, aż znikną kilogramy później zacznę wchodzić na wagę :-)

Do góry