reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Hah jaki optymistyczny temacik;)
Startowałam z wagą 62kg, teraz (29tc.) jest 73/74kg czyli 11/12kg na plusie.
Całe szczęscie nie widac tego jakos bardzo po mnie, bo jestem długa no i chudzielcem bylam przed ciążą wiec nawet wskazane bylo trochę przybrac. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemu ze zrzuceniem^^
Zastanawiam sie tylko jak niektóre dziewuchy to robią, że tyją przez całą ciążę 8-10kg...

Ostatnia edycja:
reklama
Neftis - mają większą wagę wyjściową:-D wiem po sobie.. mniej się tyje...

a moja kuzynka ważyła przed ciążą 53 kg, i przytyła 40... rozstępów to chyba tylko na twarzy nie ma..:dry:

Ciamajdko z reguły tak wlasnie jest ale na szkole rodzenia sa dwa takie chudzielce w 38tc. z wieeeelkimi piłkami co przytyły po 8kg:) Niby jedza normalnie i troche im zazdroszczę^^
Boże... 40kg... w glowie mi sie to nie miesci... A dlaczego az tyle??
Licze, że rozstepow miec nie bede, podobnie jak mama po trzech porodach- nie ma ani jednego, a to ponoć dziedziczne:)

moja ciotka a jej mama to taka chudzina, że dajcie spokój... w ciąży tylko było widac ledwo że ma brzuch (z opowiadań mamy wiem).
Ostatnio własnie widziałam tą swoja kuzynkę (na skype bo mieszkamy od siebie 550 km) i patrzę i nie wierzę że ona taka duża!!! a przed ciążą pamietałam ja jako chudzinę... kości jej z bioder wystawały na kilometr... i powiedziała ze przytyła 40 kg... podobno jadła jak smok... mówi że siedziała w kuchni i w lodówce od rana do wieczora... ale czy to reguła? ja tez jem i co...
urodziła we wrzesniu tamtego roku... i nie schudła ani deka... a podobno jest na diecie..

to taki mało optymistyczny akcent, no ale i takie przypadki się zdarzaja..

A więc czas na mnie:tak:

172 - przed ciążą 61kg - obecnie 75:tak: czyli 14 kg
zgodnie z kalkulatorem trochę za dużo:-p
czuję się jak słonica, wieloryby, krowa ale wiem, że dam radę zrzucić bo generalnie jestem konsekwentna, tym bardziej jak będę zdeterminowana:-D

Rzeczywiscie, bardzo optymistyczny temacik:):)

U mnie waga wyjsciowa dosyc duza bo 65 i obecnie w 32tc- 9 kg do przodu, niby zle nei jest,ale brzucholek zaczyna ciazyc:tak:

Moja waga przed ciążą to 55-56kg, pierwszy wpis w karcie ciążowej to 57,4kg a na ostatniej wizycie 70,1. Mam już 14-15 kg na plusie.
Z córcią było na koniec +26kg. Zobaczymy jak będzie teraz ;)

reklama
widzę po sobie, że nie tyję maksymalnie, a jem co chwila. Cóż jak się dzisiaj u fryzjerki śmiałam przygotowywałam swój organizm latami więc teraz ma łatwiej :D:D:D rozstępy są 3 :p

Do góry