reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga miesiecznego dziecka

reklama
A mój synek urodził sie z wagą 4000 a po dwóch tygodniach miał na moim cycu o 500 mniej :( teraz ma 6,5 m-ca jest oczywiście na sztucznym mleku i waży 10 kg. :) i wcale nie jest gruby, taki ubity raczej i długi (ubranka rozmiar 80)
a tak ogólnie dziecko powinno przybrać przez miesiąc około 0,5-1 kg.
pozdrawiam

po miesiącu powinnaś udać się u lekarza. Mój po porodzie ważył 2740 po miesiącu 2800 i to nie było za dobrze. Mnie lekarka mówiła że 600 g miesięcznie i można spać spokojnie.

AnnaS Twój Fabianek wcale nie jest gruby choć waży 10 kg a mój Maksio choć ważył na 6 miesięcy 6 kg wcale nie był chudy. Dzieci sa po prostu takie jakie mają być :) (geny i inne takie) ok 2 lat i tak się wszystko wyrównuje. Wiec jak przybierze 1,5 kg w miesiąc tez będzie ok :)

Moja córka urodzila sie z waga 4150g a po miesiacu wazyła 5740g.
obecnie ma 10.5 kg i nie uwazam zeby była gruba:) ubranka nosi na rozmiar 86-92:-)

A mój synek urodził sie z wagą 4000 a po dwóch tygodniach miał na moim cycu o 500 mniej :( teraz ma 6,5 m-ca jest oczywiście na sztucznym mleku i waży 10 kg. :) i wcale nie jest gruby, taki ubity raczej i długi (ubranka rozmiar 80)
a tak ogólnie dziecko powinno przybrać przez miesiąc około 0,5-1 kg.
pozdrawiam
zapomnialam tez dodac ze stracila na wadze i na drugi dzien wazyla 3200 a już na 4dzień tyle co po porodzie:)))

Moja córcia urodziła się z wagą 2690, przy wypisie ważyła 2510, po miesiącu waży 4kg:) Ale była wcześniakiem i musiała przybrać więcej. Jest tylko na cycku i je naprawdę sporo w dzień, bo w nocy funduje mi tylko jedną pobudkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Moje smerfy miały: Franek -1840gr ,Zosia - 1690 ,Wiktorek - 1600 urodziły się 30 czerwca 2010 - 40 dni przed normalnym terminem zwykłej prawidłowej ciąży.
Teraz mają 4100 ,3600, 3400 ,jedzą za pięciu a hałasują jak pułk ułanów :)

Do góry