reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

reklama
tylko jak to możliwe,że Mała ma 62cm długości,a ubieram ją 68 i to jest już na styk:confused: niby były problemy z mierzeniem,bo Ola nie chciała się wyprostować...chyba sama musze ją zmierzyć.

moja Emilka urodziła się i miała 60 cm a ubranka pasowały na nią 56 i 62 rozmiarówka jest różna i czasem dość dziwna

Paula na koniec 4 miesiaca
5600g ,
62cm

W poradniku napisali, ze na przelomie 4 i 5 miesiaca dziecko powinno podwoic swoja wage urodzeniowa. Niestety naszej kruszynce to sie nie udalo- zabraklo jej 400g. Wciaz ma mala niedowage, ale ostatnio udalo jej sie przybyc 300g w 2 tyg, wiec jestem dobrej mysli.

kajenka - z tym podwajaniem wagi to roznie podaja. ja czytalam, ze do 6 miesiaca powinno dziecko podwoic wage. najwazniejsze jest, zeby dziecko trzymalo sie swojego centyla i nie spadalo z niego. moja Ninka tez nalezy do szczuplych bobasow - jest caly czas na 25 centylu

edzik Dominiś ma prześliczną buzię, i tak uroczo śpi :tak:

Moja szwagierka bedzie rodzić na dniach i jestem ciekawa jak Olek bedzie wyglądał przy jej szkrabie, pewnie jak guliwer!!!!!!!!! :-D

reklama
Do góry