reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

reklama
Ines czy mi sie wydaje czy Mariczka trochę przystopowała z przybieraniem. Jeszcze niedawno jak porównywałam wagi naszych córeczek to Mariczka było dużo cięższa od Agatki, a teraz róznica jest juz tylko 110g (Agatka w czwatrek ważyła 6600)
Wiem ze Mariczce idzie już 6 miesiąc :-) wiec pewnie dlatego przybiera wolniej niż wczesniej. Buziaki dla maleńkiej.

Tak, Mariczka na szczescie przystopowała z przybieraniem i przybiera teraz tyle ile powinna czyli ok 20-30 g dziennie :-) Wczesniej zdarzało jej sie przybierac ok 90 nawet g z dnia na dzien :szok: ale podobno to bylo prawidłowo bo jako dzidzus urodzony wczesniej z nizsza waga musiala troszke podgonic :-) Choc nadal nie wazy jakos duzo ale mnie i co wazniejsze lekarzowi całkowicie ta waga odpowiada ;-) :tak: Marika nie nalezy ani do specjalnie tłusciutkich bąbli ani do bardzo duzych :-)

Witam wszystkie Mamusie! Jestem mamą Kubusia, który urodził się 9 października 2006 i równie kochanej Sabinki, która ma już 9 lat. Dopiero zaczynam więc jeszcze dokładnie nie wiem co i jak ale miło mi do Was dołączyć. Pozdrawiam Wszystkie Dzieciaczki. I Mamy też.:-) :-) :-)

Ines - 20-30g dziennie to bardzo duzo jak na 5 miesieczne dziecko :tak: moja pani doktor mowila, ze po skonczeniu 3 miesiaca maluszki moga przybierac 500g miesiecznie, a nawet troche mniej i to tez jest ok. moja Ninka przez ostani miesiac przybrala juz tylko 550g.

Dzisiaj Konradek był ważony!!! :-) Gdy sie urodził tz. 3 październik jego wymiary wynosiły:

wzrost - 54cm
waga - 3250g
A dziś:
wzrost - 68cm
waga - 7500g

:-) :tak: :tak: :tak: :-)

My wczoraj byliśmy na pomiarach i uff Wiktor nadrobił poprzednią niedowagę. Waży 6600 gram, co oznacza że w mc pprzytył 1300 gram! A wzrostu ma 65 cm.

Dzisiejsze wymiary Mariczki wg. pielęgniarki u lekarza są następujące:
waga - 6850 g
wzrost - 65 cm
obwód główki - 41,8cm
obwód klatki piersiowej - 42 cm

Pani dr. powiedziała że Mariczka bardzo szybko rośnie (wg. pomiarów u lekarza w 7 tygodni urosła o 7 cm i przytyła 1 kg) i dlatego trzeba jej wprowadzać warzywka żeby dostała więcej żelaza :-) więc... zaczynamy wprowadzać posiłki warzywne :tak: :-)

To widzę, ze moje maleństwo należy do grubasków (chociaż tego nie widać- ale czuć!). W zeszłą środę (koniec 4 miesiąca) ważyła już 7450! Wzrost coś koło 68 jak sądzę po ciuszkach

reklama
To Paula jest z drugiego konca i nalezy do drobniaczkow.
Dzis wazyla 5920g. A juz mialam nadzieje na przekroczenie 6kg:-(
Ale i tak w ciagu 4 tygodni przytyla 620g, wiec to spory sukces :tak:

Do góry