reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Dokladnie Majoweczki!
Ja tez po pierwszej ciazy nic nie robila zeby az tyle schudnac i tez walczylam z niedowaga pozniej.Glowy do gory,dodatkowe kilogramy to nie tragedia,czy w ciazy czy poza nia.
Wole to niz byc anorektyczka.

reklama
A u mnie na liczniku się zrobiło -1,5kg, czyli od początku mam tylko 1,5kg na plusie. W ciągu 3 dni schudłam 1,5kg, kwestia szpitalnego jedzenia. Co się dziwić, przykładowa kolacja (godz 16) 3 kromki białego chleba, odrobina masła, 2 plasterki sera żółtego.

little_nina - na początku ciąży, jak leżałam w szpitalu schudłam ponad kilogram... "wypasione" jedzonko tak właśnie podziałało...

aktualnie, od początku ciąży jestem już... 10 na plusie :shocked2: mam nadzieję, że na tym się zatrzyma i już nie pójdzie w góre...:no:

Bleh jedzenie w Polskich szpitalach,eh tez pamietam te czasy :confused2: My dobilismy do wagi sprzed ciazy,wiec jest ok.

Moja przyjaciółka, która mieszka 120 km ode mnie i widujemy się rzadko wciąż pyta:
masz już rozstępy? pamiętaj smaruj się kremem!!!
dużo przytyłaś??? Nie jedz dużo bo będziesz gruba!!!
Bierze pod uwagę tylko aspekty wyglądu, oczywiście sama nie ma dzieci i myślę, że jej myślenie się zmieni gdy zajdzie w ciążę.
Fakt, trochę przytyłam, ale nie wyglądam jak słoń. Dla mnie najważniejsze jest aby moje maleństwo było zdrowe i żeby ciążą rozwijała się prawidłowo. Jak każda kobieta chcę wyglądać atrakcyjnie, ale nie jest to dla mnie priorytet.
Tak jak mówicie, będę martwiła się o zrzucenie wagi po porodzie.

u mnie dziewczyny tragedia, juz 14kg na + co bym nie robiła tyje w szalonym tempie. Boże jak ja będę wyglądać!!! :szok: juz wogole nie wpsominajac jak to zdrowo...

A u mnie po dzisiejszej wizycie +3kg od 20 stycznia a od początku ciąży na + 8,5kg. Strach pomyśleć co będzie do maja, ale co tam na odchudzanie przyjdzie czas, ważne, że z małą ok:tak:

U mnie caly czas stoi na +9 ale nie jem po 18 bez ustepstw juz, wczesniej sobie folgowalam z tym i waga rosla teraz 18 i lodowa zamknieta.

reklama
Ollena a o ktorej idziesz spac? Bo z ta 18-ta,to jest tak,ze praktycznie ostatni posilek powinno sie jesc na 3h przed polozeniem sie do lozka.Wiec jak idziesz spac o 21,to oczywiscie jesz o 18.Jezeli o 23 to i o 20 mozna zjesc kolacje.

Do góry