Mogę prosić priv? Dopiero uczę się forumWolałabym w szczegóły już wchodzić na priv
reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
W razie czego odzywaj się śmiało.Na razie mam nadzieję że obejdzie się bez interwencji chirurgicznej ale dziękuję bardzo!
Ja też nie wiedziałam w ciąży i u nas po porodzie było zagrożenie życia więc mam co opowiadać, a i tak wszystko skończyło się dobrze.
Bardzo się cieszę ze wszystko skończyło się dobrze!W razie czego odzywaj się śmiało.
Ja też nie wiedziałam w ciąży i u nas po porodzie było zagrożenie życia więc mam co opowiadać, a i tak wszystko skończyło się dobrze.
Rachelita
Fanka BB :)
U Synka po porodzie stwierdzono VSD. Miał 3 ubytki - 2 mięśniowe i 1 okołobłoniasty o wielkości ok. 3mm każdy oraz przetrwaly otwór owalny. Gdy miał 9 miesięcy byliśmy na kontrolnym echo serca, na którym okazało się, że wszystkie dziurki już zarosły, a otwór się zamknął. Synek wciąż jest od opieką kardiologa. Prawdopodobnie będzie miał badania kontrolne raz w roku. Maluch rozwijał się wolniej niż rówieśnicy ale miał też trudniejszy start od większości dzieci. Ruchowo dogonił rówieśników dość szybko, a intelektualnie jest niewiele za nimi
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
A mogę zapytać ile synek ma?U Synka po porodzie stwierdzono VSD. Miał 3 ubytki - 2 mięśniowe i 1 okołobłoniasty o wielkości ok. 3mm każdy oraz przetrwaly otwór owalny. Gdy miał 9 miesięcy byliśmy na kontrolnym echo serca, na którym okazało się, że wszystkie dziurki już zarosły, a otwór się zamknął. Synek wciąż jest od opieką kardiologa. Prawdopodobnie będzie miał badania kontrolne raz w roku. Maluch rozwijał się wolniej niż rówieśnicy ale miał też trudniejszy start od większości dzieci. Ruchowo dogonił rówieśników dość szybko, a intelektualnie jest niewiele za nimi
Rachelita
Teraz 15 miesięcyA mogę zapytać ile synek ma?
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Rozumiem, że wady mogą spowolnić rozwój, u nas trochę też tak było. Jednak był to głównie rozwój fizyczny i córka już nadrobiła. Nam dużo namieszała operacja i później blizna. Uważasz, że to przez wadę serca tylko czy mieliście inne przygody?Teraz 15 miesięcy
Rachelita
Główną przygodą jest wcześniactwo więc jeśli nawet wada serca miała w tym jakiś udział to obstawiam, że raczej niewielki. wcześniaki często zaczynaja później mówić, robić papa, pokazywać palcem itp. więc cierpliwie czekamRozumiem, że wady mogą spowolnić rozwój, u nas trochę też tak było. Jednak był to głównie rozwój fizyczny i córka już nadrobiła. Nam dużo namieszała operacja i później blizna. Uważasz, że to przez wadę serca tylko czy mieliście inne przygody?
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
A to się zgodzę, bo u nas wada serca aż tyle nie namieszała, dlatego się zdziwiłam.Główną przygodą jest wcześniactwo więc jeśli nawet wada serca miała w tym jakiś udział to obstawiam, że raczej niewielki. wcześniaki często zaczynaja później mówić, robić papa, pokazywać palcem itp. więc cierpliwie czekam
reklama
Witam, u mojego dziecka na badaniach połówkowych wykryto wadę AVSD. Lekarz sugeruje amniopunkcję gdyż ta wada może występować przy wadach genetycznych najczęściej przy zespole Downa. Czy miał ktoś taki przypadek?, Czy pomimo wady dziecko nie było obciążone genetycznie?, Ryzyka wyszły niskie, kość nosowa ok, przezierność karkowa ok. Dziecko rozwija się w normie.