reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Dziś jeszcze wrzesień, więc nadal jest szansa, że się spełniają optymistyczne przewidywania na październik :)

A ja mam takie pytanie do dziewczyn, które chodziły lub chodzą na monitoring cyklu, czy udaje Wam się zapisywać do 1 lekarza na wszystkie wizyty? Bo u mnie wychodzi na to, że będę miała każdą u innego lekarza, grafik mojego ginekologa się kompletnie nie pokrywa z dniami cyklu, kiedy zalecił mi przyjść. I zastanawiam się, czy to będzie jakiś problem i czy przy monitoringu też dostaje się wydruki z opisem tak jak na "zwykłym" usg? Czy muszę sama sobie zapisać, co powie lekarz na danym etapie i przekazać kolejnemu? 😄
U mnie lekarz tak wyznaczał termin, że wiedział że on będzie wtedy i że będzie mógł mnie jakoś wcisnąć

reklama
Dziś jeszcze wrzesień, więc nadal jest szansa, że się spełniają optymistyczne przewidywania na październik :)

A ja mam takie pytanie do dziewczyn, które chodziły lub chodzą na monitoring cyklu, czy udaje Wam się zapisywać do 1 lekarza na wszystkie wizyty? Bo u mnie wychodzi na to, że będę miała każdą u innego lekarza, grafik mojego ginekologa się kompletnie nie pokrywa z dniami cyklu, kiedy zalecił mi przyjść. I zastanawiam się, czy to będzie jakiś problem i czy przy monitoringu też dostaje się wydruki z opisem tak jak na "zwykłym" usg? Czy muszę sama sobie zapisać, co powie lekarz na danym etapie i przekazać kolejnemu? 😄
Ja miałam jedną serię miałam w gabinecie prywatnym lekarza, a drugą w klinice niepłodności. Tylko raz w klinice miałam innego lekarza niż zwykle, ale ten mój "zwyczajowy" zostawiał notatki po każdej wizycie, żeby w razie jego nieobecności inni wiedzieli, na co zwrócić uwagę.

Opowiedz coś o sobie, jak długo się starasz, masz za sobą jakąś historię? Witamy :)
Jasne. Staram się drugi msc. Wiem że większość z Was dłużej i podziwiam ale również dużo się tu od Was można dowiedzieć. Staramy się o drugie dziecko. Przy staraniach o pierwsze też Was czytałam. To był rok 2018/19. Kurde łatwiej było wytrwać od 1dc do testowania. Zawodowo projektuje sieci elektroenergetyczne. Totalna nuda :)

Będziemy miec razem owu, no chyba, jak prognoza kalendarzyka się sprawdzi 😜😂😁

U mnie wszystko okaże się jutro. Temperaturę mam raczej słabą jak na owu - ale jestem przeziębiona więc nie biorę tego za bardzo pod uwagę. Owulaki może uda mi się kupić jutro. W każdym razie koło 12 mam USG to dowiem się co i czy w ogóle coś wyhodowałam przy stymulacji zastrzykami.
Ogólnie czuję cały czas podbrzusze i mam takie wrażenie pełności ale to wiadomo, pewnie se wmawiam głupoty :p

Ach wiem przecież, ale postanowiłam na razie nie denerwować ciężarnych swoją osobą xD.

Oj tak, zrobiły 😄. Było śmiesznie, ale ja byłam tylko cichym obserwatorem.

Bliźniaki to świetny kompromis, bo ja drugiego dziecka nie chcę na pewno, jak o pierwsze tyle walczymy.
Za to jakby dwa naraz się udało machnąć byłoby świetnie😊.

U mnie to jakby też kompromis bo mi się marzy 4 dzieci, a Stary pewnie na 4 nie pójdzie a tu jakby nie będzie miał wyboru bo jedno gratis :D

Ja idę do różnych bo mi się mój lekarz tak nie zgrywa, żebym co 2 dni mogła u niego być. Po prostu mówię, że proszę o USG bo boli mnie brzuch i chce wiedzieć co tam się dzieję, poproszę o opis co, gdzie, jak i po co oraz fotki i tyle :) Dla mnie to też oszczędność bo połowę zrobię z lux med gdzie mam pakiet z pracy. A od razu odpowiadając na Twoje kolejne pytanie idę jutro 9dc i potem 11 i 13 - ale poza tym jutrzejszym to będę sobie korygować w razie czego

A powiem Wam ,że postanowiłam pomęczyć się z kalendarzykiem premom. Tu są testy, i temperatura jednocześnie. Nie wiele z tego rozumiem, ale moze wy wyciągniecie jakieś ciekawe wnioski z tego, co przedstawia wykres. Zawsze to dla nauki 😂😉😜
Gorna kreska to temperatura
Dolna kreska testy owu

Załączniki

• Screenshot_20220930-203044_Premom.jpg
    Screenshot_20220930-203044_Premom.jpg
    158,1 KB · Wyświetleń: 71
  • Screenshot_20220930-201654_Premom.jpg
    Screenshot_20220930-201654_Premom.jpg
    128,1 KB · Wyświetleń: 69
  • Screenshot_20220930-203733_Flo.jpg
    Screenshot_20220930-203733_Flo.jpg
    118,5 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
U mnie wszystko okaże się jutro. Temperaturę mam raczej słabą jak na owu - ale jestem przeziębiona więc nie biorę tego za bardzo pod uwagę. Owulaki może uda mi się kupić jutro. W każdym razie koło 12 mam USG to dowiem się co i czy w ogóle coś wyhodowałam przy stymulacji zastrzykami.
Ogólnie czuję cały czas podbrzusze i mam takie wrażenie pełności ale to wiadomo, pewnie se wmawiam głupoty :p
Trzymam kciuki za 2x piękny pęcherzyk ❤️❤️

Do góry