reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

U mnie zaraz po poronieniu był pozytywny jeden parametr (przeciwciała kardiolipinowe). Potem wszystkie negatywne, a po ponad pół roku znowu kardiolipinowe lekko podwyższone. Na tej podstawie mam już stwierdzony APS.
Gdzie robiłaś badania? Szybko dostałaś wyniki ;)
A ja mam podwyższone p/c przeciw kardiolipinie i nikt nie uważa tego za APS. 🤷‍♀️ 3 razy badałam. 2x był dodatni a raz wątpliwy.

reklama
A ja mam podwyższone p/c przeciw kardiolipinie i nikt nie uważa tego za APS. 🤷‍♀️ 3 razy badałam. 2x był dodatni a raz wątpliwy.
Dziwne.. Co lekarz to inna opinia :/ jak tu ufać lekarzom.
Ja idę w listopadzie do nowego ginekologa, zobaczymy co on na to powie.
Najwyższy poziom przeciwciał miałam zaraz po poronieniu, więc akurat APS prawdopodobnie się do tego przyczynił.

To chyba musisz zmienić lekarza.
Akurat aktualny lekarz nie widział tych wyników. Poza tym zmieniłam lekarzy i to już dawno. No i itak mam mieć heparynę od pozytywnego testu itp bo jestem po 8 poronieniach i mam mutację PAI-1, do tego jakieś tam inne problemy w badaniach na krzepliwość więc kolejne rozpoznanie już mi nie robi różnicy, mam wystarczająco chorób do wymieniania podczas chodzenia do lekarza.

Dziwne.. Co lekarz to inna opinia :/ jak tu ufać lekarzom.
Ja idę w listopadzie do nowego ginekologa, zobaczymy co on na to powie.
Najwyższy poziom przeciwciał miałam zaraz po poronieniu, więc akurat APS prawdopodobnie się do tego przyczynił.
Zapewne.

A morfologia w czasie ciąży jak?
Płytki były w normie?
INR i APTT sprawdzałaś?

Cześć dziewczyny 🤗 chyba się udało.
Sto lat spóźnione @Zazuu i sto lat @olka11135

Załączniki

• IMG20221026171231.jpg
    IMG20221026171231.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 170
reklama
Do góry