reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

skąd ja to znam 🙈 zapisując się do lekarza, babeczka na rejestracji powiedziała, że jest możliwość monitoringu u nich w placówce i płaci się wtedy tylko za USG, weszłam do lekarza mówię mu o tym monitoringu, że chciałabym w tym cyklu zobaczyć co i jak, a on do mnie "ale o co Pani chodzi" ja mówię, że o USG, żeby zobaczyć czy pęcherzyki rosną, czy do owulacji u mnie dojdzie i czy pęcherzyk pękł, a on do mnie żebym sobie tym głowy nie zawracała, bo będę przychodzić co kilka dni i zostawię w przychodni fortunę 🤯
zawsze wtedy mam ochotę zapytać: ale co Pana obchodzi co ja robię ze swoimi pieniędzmi? :D chce monitoring to mi go zrób i tyle

reklama
No dziwne dziwne maszyny są kalibrowane różnie możliwe, że ta jest na wartości mniej niż 0,1 ale z czegoś te 2 się wzięło. Możliwe, że tak po prostu z duupy😂 a może jakaś torbiel. To by tłumaczyło też wydłużony cykl. Zbadałabym ponownie bete i poszła na usg
Nie mam torbieli mam malego mięśniaka macicy

Niektórzy lekarze jednak nie powinni leczyć ,bo nie maja serca do tego . Pracują tylko bo pracują i tyle ich obchodzi pacjentka .
No ja swojego pierwszego gina nie zapomnę, nie powinien pracować...
Byłam we wczesnym liceum, bo miałam dzikie bóle brzucha (okazało się, że w ogóle nie związane z ginekologią, ale zbadać musieli na wszelki wypadek). Stary pryk od razu założył, że pewnie nastoletnia ciąża i wiele (!) razy mnie bezczelnie pytał, kiedy był seks... A ja zawsze marzyłam o klasycznej nocy poślubnej, więc w tamtym momencie to była dla mnie taka krępacja, że pojęcie ludzkie przechodzi obok. Na dodatek zwinęli mnie ze szkoły prosto do szpitala i do niego na fotel, nie miałam kiedy się za bardzo ogarnąć, a on jeszcze do mnie z niesmakiem, że o higienę to trzeba zadbać. Miałam długo uraz i nie poszłam dobrych kilka lat na badanie, a jak już poszłam, to się zdziwiłam, że może to być nie-nieprzyjemne doświadczenie.
Taki by pewnie wyśmiał monitoringi i inne takie zabiegi.

Byłam we wczesnym liceum, bo miałam dzikie bóle brzucha (okazało się, że w ogóle nie związane z ginekologią, ale zbadać musieli na wszelki wypadek). Stary pryk od razu założył, że pewnie nastoletnia ciąża i wiele (!) razy mnie bezczelnie pytał, kiedy był seks... A ja zawsze marzyłam o klasycznej nocy poślubnej, więc w tamtym momencie to była dla mnie taka krępacja, że pojęcie ludzkie przechodzi obok. Na dodatek zwinęli mnie ze szkoły prosto do szpitala i do niego na fotel, nie miałam kiedy się za bardzo ogarnąć, a on jeszcze do mnie z niesmakiem, że o higienę to trzeba zadbać. Miałam długo uraz i nie poszłam dobrych kilka lat na badanie, a jak już poszłam, to się zdziwiłam, że może to być nie-nieprzyjemne doświadczenie.
Ja w pierwszej ciąży miałam takiego lekarza po 17 miesiącach słońcu zaszłam w ciąże ,a on do mnie niech się Pani nie cieszy zaraz Pani poroni .

reklama

Ale kretyn!!! Ja też bym miała uraz. Po co on ludzi leczy jak serca nie ma.

Do góry