reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Jesteśmy ok. 150km od Wawy bo miał być romantyczny weekend bez starszych dzieci xD
Umówiłam się na jakieś randomowe USG jutro, w poniedziałek i tak miałam mieć konsultację ze swoją lekarką. Także zobaczymy co mi tam powie xD

Ogólnie tak w czwartek wieczorem dosłownie 2 krople krwi, w piątek cały dzień czysto znowu pod wieczór delikatne plamienie ale już większe niż w czwartek. No a dzisiaj jak wstałam to już wygląda jak normalny okres. Będę obserwować. Niby czytałam, że plamienie owulacyjne może trwać do 5 dni, ale to dla mnie jest krwawienie, a nie plamienie. Temperatura spadła (ale ogólnie była niska i świrowała), testy były wczoraj blade. Podałam sobie ovi - więc to też tak trochę jakby ono wywołało mi okres.

W sumie jak bym zaszła teraz w ciąże, to mogę pisać że zaszłam podczas okresu xD

Zobacz załącznik 1450662

Sama siebie zacytuję bo powinnam tu dodać edit. że mojemu mężowi nic nie przeszkadza byle by seks był :p

reklama
Pomyslałam w ogóle, że na tym forum czerwcowych mam będzie mała aktywność, jeśli się nie posypią kreski. Sikać, drogie panie! Trzonować i sikać!
Wiesz, że o tym wczoraj myślałam?

Że nawet jak nam się tu przyplącze panna z pozytywnym testem, którym zacznie machać, to nawet nie ma na razie nikogo na czerwcówkach wywołać do oddelegowania.

Chyba krwawy październik zapewni wyłącznie krwawienie w moim przypadku. 😭😭😭
I powiem szczerze ze i tak bym wolała ze strachu na dzien dzisiejszy, zeby to @ był, chociaz to tylko śluz lekko zabarwiony. Bo nie wiedzialabym, kiedy ta ovu mialaby być wg paskow wyszloby ze 25 wyszedl mocny, czyli zaraz po okresie, a dzisiaj jesli ovu bylaby najpóźniej 27.09 byłaby implantacja 11 dni po, ewentualnie 12 dni po i ku memu przerazeniu 13 dni po, a jakoś nie wierzę w implantację od wczoraj.😐😑😶

Jesteśmy ok. 150km od Wawy bo miał być romantyczny weekend bez starszych dzieci xD
Umówiłam się na jakieś randomowe USG jutro, w poniedziałek i tak miałam mieć konsultację ze swoją lekarką. Także zobaczymy co mi tam powie xD

Ogólnie tak w czwartek wieczorem dosłownie 2 krople krwi, w piątek cały dzień czysto znowu pod wieczór delikatne plamienie ale już większe niż w czwartek. No a dzisiaj jak wstałam to już wygląda jak normalny okres. Będę obserwować. Niby czytałam, że plamienie owulacyjne może trwać do 5 dni, ale to dla mnie jest krwawienie, a nie plamienie. Temperatura spadła (ale ogólnie była niska i świrowała), testy były wczoraj blade. Podałam sobie ovi - więc to też tak trochę jakby ono wywołało mi okres.

W sumie jak bym zaszła teraz w ciąże, to mogę pisać że zaszłam podczas okresu xD

Zobacz załącznik 1450662
Nie podoba mi się to jakoś 😒😒😒

Wiecie, ja jestem trochę j*bnięta. Każdą ciąże prowadziłam prywatnie i na NFZ, na NFZ też wszystko miałam za darmo xD no ale ja lubię sobie pójść tam gdzie chce. Mogę prowadzić też ciąże w lux med bo mam pakiet całkiem wysoki, ale jakoś tam nie mam zaufania do lekarzy

Teraz na najbliższą ciąże mam plan taki, żeby prowadzić ją na NFZ (w przychodni przyszpitalnej szpitala w którym ewentualnie miałabym na nfz rodzić, tak jak z poprzednimi dziećmi) i w szpitalu Medicover bo na 99% chcę tam rodzić. Ale na prenatalne i tak pójdę dodatkowo do kogoś innego bo tylko do niego mam zaufanie. No ale mogłabym prowadzić w jednym miejscu i mieć wszystko za darmo tylko po prostu nie chcę :p
Ja na NFZ bym się bała, 3x USG to dla mnie trochę za mało. U mnie w mieście tak właśnie się prowadzi ciążę na NFZ

reklama
Do góry