reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

W Warszawie tam gdzie chodzę do swojego lekarza to liczy sobie 200 za wizytę i 200 za USG, USG bez wizyty nie robi, w sensie samo USG bez konsultacji, także szok, bo każda wizyta u niego to co najmniej 400.. bo każde dodatkowe badanie, cytologia itd. Dodatkowo płatne.. także na monitoring planuje chodzić gdzieś indziej, bo bym zbankrutowała.. a pamiętam z 6 lat temu płaciłam u niego 100 za wizytę i 70 za USG..
Niestety takie ceny. Tez mnie to nie pociesza. Patrzyłam na ceny gdzieś na znanym za sam moni, to właśnie 3x150 już można znaleźć

reklama
Niestety takie ceny. Tez mnie to nie pociesza. Patrzyłam na ceny gdzieś na znanym za sam moni, to właśnie 3x150 już można znaleźć

Ja w Kielcach i to u bardzo dobrych lekarzy place 250za wizytę ale mam wizytę, USG plus ktg jeśli w ciąży oczywiście chodzę... cytologia chyba 60zl o ile dobrze kojarzę bo ma mi robić dopiero jak znajdę w ciążę a jak nie to w grudniu. Więc nie ma tragedii u nas.

Ja miałam 21, a mąż 24. Też się działo. W ciągu jednego dnia zwykle czynności były po prostu przerywnikiem w seksach😂 achhhh 😃
U nas podobnie... mąż 21 ja 23, normalne czynności przerywnik od seksu, tylko mnie dotknął i już byłam gotowa, jednego dnia naliczylismy 6 razy pod rząd i mamy nasz rekord 😜🤣😂
Moja temperatura dziś w doł i to ostro, obstawiam ovu😁😜😂, co do seksu chyba już nie musimy powtarzać, bylo przedwczoraj i wczoraj, więc zapas plemników jest... teraz czuje się jak kwoka wysiadująca jajo 😜🤣😂 w niedzielę pełnia więc wiadomo ze krwawy księżyc zapewnia mi zapłodnienie 😜🤞🤞😁😊🤣🤣 no i 16.10 będzie 8 dni po i 1 test- oby pozytywny.

Załączniki

• Screenshot_20221008-071219_My Calendar.jpg
    Screenshot_20221008-071219_My Calendar.jpg
    147,2 KB · Wyświetleń: 39
My należymy do par raczej z niskim temperamentem - mąż przed cionszem a ja w cionszu, bo mój temperament przed to mógł po ścianach chodzic ;) Ciekawe jak będzie na pocionszu.

U nas podobnie... mąż 21 ja 23, normalne czynności przerywnik od seksu, tylko mnie dotknął i już byłam gotowa, jednego dnia naliczylismy 6 razy pod rząd i mamy nasz rekord 😜🤣😂
Moja temperatura dziś w doł i to ostro, obstawiam ovu😁😜😂, co do seksu chyba już nie musimy powtarzać, bylo przedwczoraj i wczoraj, więc zapas plemników jest... teraz czuje się jak kwoka wysiadująca jajo 😜🤣😂 w niedzielę pełnia więc wiadomo ze krwawy księżyc zapewnia mi zapłodnienie 😜🤞🤞😁😊🤣🤣 no i 16.10 będzie 8 dni po i 1 test- oby pozytywny.

Trzymam kciuki żeby Wam się udało 🤞🤞🤞
U mnie chyba owu będzie później ( miala być w niedzielę) śluz jak woda wypływa w dużej ilości, kusi mnie jednak żeby zacząć robić testy ... bo nic już nie wiem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Jestem już Dziewczyny!
1/ pies z nami w domu💪💪 skasowali mnie bagatela 5,4tys. I jeszcze jutro wizyta, pojutrze morfologia, za 10 dni szwy, wiec kolejne $ pękną;
Wyglądał jak 100 nieszczęść, gdy go odbierałam, naprawdę żal patrzeć, ledwo się trzyma na nogach, wenflony w łapach, kołnierz ze sama bym się po nosie nie podrapala i wygolone pół brzucha, a szew, ze spokojnie bym włożyła głowę i ręce. Maasaakra
Tak, niczego nie stwierdzili, karmy wg nas nie zjadł więcej niz zawsze, zreszta on jest z tych szczupłych psów, niedużo je, zebra czuć, zawsze nam mówili, ze super, ze nie jest przeksrmiany, wiec nie mam pomysłu, po rozmowie z koleżanka chyba przejdziemy na barf

2/ jestem po usg, 29dc ani owulacji ani miesieczki ni widu ni słychu, endo 7mm, jeden jedyny pęcherzyk 13mm (jak to określił lekarz/ być może kandydat na przyszły miesiąc, ale nie wiadomo, nie umiał odpowiedzieć na to, co się dzieje i dlaczego, wiec wcale nie pomógł. Nie byl w stanie powiedzieć, czy ja mogę mieć jeszcze owu albo czy mogę mieć okres, po prostu wg niego na razie nic
Z plusow: wykluczył pcos

Pęcherzyk 13mm uznaje się za dominujący. Nie wiem co znaczy kandydat na przyszły miesiąc 😂 skąd ten lekarz, że myśli że pęcherzyk potrzebuje kwartału zeby urosnąć 😂 Twój cykl może być po prostu wydłużony po poronieniu i jest to NORMALNE. Jak dla mnie szykujesz się do owu. Pewnie będzie w przeciągu tygodnia

Pęcherzyk 13mm uznaje się za dominujący. Nie wiem co znaczy kandydat na przyszły miesiąc 😂 skąd ten lekarz, że myśli że pęcherzyk potrzebuje kwartału zeby urosnąć 😂 Twój cykl może być po prostu wydłużony po poronieniu i jest to NORMALNE. Jak dla mnie szykujesz się do owu. Pewnie będzie w przeciągu tygodnia

Oczywiście, że pojebałam Cię z acetylocholina vel 997 coś tam. Zmieniacie te nazwy i o!😂😂😂😂😂

BTW. Miewam owu w 35 dc. Czasem się zdarza

Trzymam kciuki żeby Wam się udało 🤞🤞🤞
U mnie chyba owu będzie później ( miala być w niedzielę) śluz jak woda wypływa w dużej ilości, kusi mnie jednak żeby zacząć robić testy ... bo nic już nie wiem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ja zrobilam test zeby wykluczyc 25.09 i wykluczony. Zrób test i tyle, i czekaj na rozwoj sytuacji.
Co do kciuków dziękuję, ja jak zwykle w tym czasie jestem pełna wiary i troche próbuje się z tego smiać, i mam wrażenie, że zaczynam łapać dystanas po tylu miesiącach o ktorym staraczki piszą, ale nadal po cichutku liczę na bobasa.

reklama
Ja zrobilam test zeby wykluczyc 25.09 i wykluczony. Zrób test i tyle, i czekaj na rozwoj sytuacji.
Co do kciuków dziękuję, ja jak zwykle w tym czasie jestem pełna wiary i troche próbuje się z tego smiać, i mam wrażenie, że zaczynam łapać dystanas po tylu miesiącach o ktorym staraczki piszą, ale nadal po cichutku liczę na bobasa.

Może dziś właśnie walne ten test. Po prostu nie miałam nigdy takiej wody tam. A i cycki nie bolą, ani brzuch może wcale nie będzie owu 🤷🏻‍♀️ co miesiąc bolały mnie przed owu.

Do góry