reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Z najważniejszych to chyba RTG płuc, ale to za chwile (ja chorowałam we wrześniu, a tez jeszcze nie robiłam)
Morfologię, OB i CRP
Obecny COVID tak mocno nie siada na płuca.

Wirus jest po tak wielokrotnej replikacji, że jest mocno osłabiony.
Znaczy to ni mniej, ni więcej tyle, że jest mniej zjadliwy, ale bardziej zaraźliwy.

Znaczy to ni mniej, ni więcej tyle, że jest mniej zjadliwy, ale bardziej zaraźliwy.
Moja przyjaciolka jest elektroradiologiem i to, co się naoglądała tych rtg po covidzie, twierdzi, ze zdecydowanie warto zrobić i w ogóle jest to badanie, które powinno się robić profilaktycznie co rok, wiec jak ktoś ostatnio nie robił, to po covidzie idealna okazja 🤣

reklama

Trust me. I’m biotechnologist 😎.

Róbcie po COVID INR i APTT.
Moja przyjaciolka jest elektroradiologiem i to, co się naoglądała tych rtg po covidzie, twierdzi, ze zdecydowanie warto zrobić i w ogóle jest to badanie, które powinno się robić profilaktycznie co rok, wiec jak ktoś ostatnio nie robił, to po covidzie idealna okazja 🤣
No ok, ale to po pierwszej i drugiej fali.
Tamte szczepy mocno osłabiały płuca.

Do góry