reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

no wiesz, ustalenia ustaleniami, ale jednak "widmo" seksu dla starań wisi cały czas. Nie to, że usprawiedliwiam go, ale jakbym miała coś doradzić to własnie spróbowanie postawić się trochę w miejscu faceta i nie zakładanie od razu, że jest taki czy inny, bo nie chciał seksu. Ale ostatecznie to Ty najlepiej wiesz, o co może tam chodzić. Może porozmawiaj z nim szczerze?

Ja się czuję poprostu odrzucona. Ja nie mam czasem ochoty ale mu ulegam bo mi go szkoda że ma ochotę. Sam rzucił pomysł żeby starać się o drugie dziecko, ja nawet o tym nie pomyślałam. A teraz czuję jakby to on nie myślał o tym.

reklama
Prawda?
To poczekaj na omamy węchowe.
Ja od wczorajszego popołudnia czuję dym ogniska.
Nikt, kużwa, w okolicy nie palił i nie pali ogniska.
Od tego dymu jest mi niedobrze i boli mnie strasznie głowa.
Myślałam, że do rana przejdzie.

Nie, ja pinkolę, jeszcze mocniej czuję dym😵‍💫.

Plusem jest to, bo gdzieś w oddali docierają do mnie strzępy zapachów, że jeśli coś poczuję, to są to ładniejsze wonie. Gówna np. w ogóle nie czuję xD.

Ej! Ja od jakichś 3 dni wszędzie czuję mocz😂😂😂😂 Stary się śmiał, że pewnie popuszczam i się nie chce przyznać 😂😂
Moze to być to? Teraz to nic nie czuje w sumie, kawa ma lekki posmak goovvna i trochę czuję ketchup 😂

Nie wiem czy to normalne, ale mi po poronieniu (tabletki +zabieg) cykle skróciły się właśnie do ok 23- 24dni, objawy plodnosci obserwowałam zaraz po okresie ok 6 - 7dc. Po poronieniu do pół roku jest większa szansa na zajscie w ciążę, mi się udało w 4cyklu od łyżeczkowania.
Dzięki za odpowiedź🙂. Dajesz iskierkę nadziei.
Tak, słyszałam o tej większej szansie. Nawet moja przyjaciółka, która także pierwszą ciążę poroniła, o tym mówiła i dopinguje nas.
Jej mąż jest lekarzem i właśnie podpowiada, co on tam chlapie po lekarsku.

@lady_in_blue , kciuki✊🏼!

Ja się czuję poprostu odrzucona. Ja nie mam czasem ochoty ale mu ulegam bo mi go szkoda że ma ochotę. Sam rzucił pomysł żeby starać się o drugie dziecko, ja nawet o tym nie pomyślałam. A teraz czuję jakby to on nie myślał o tym.
to polecam iść i mu o tym powiedzieć, bo może nie wiedzieć, że czujesz się odrzucona :) I spytać się, jakie emocje wywołują w nim starania o dziecko. Jest zawiedziony, że nie wyszło od razu? Boi się może, że coś nietak?

A tak serio to nawet bez testów czuję że owu za rogiem... Cycki bolą, mrowią, zaczyna być mokro ( na szczęście bo już mnie ta susza denerwowała) i moze to mnie zacznie nakręcać 😡😡😡 a myślałam że bez testów głowa będzie spokojna....

A tak serio to nawet bez testów czuję że owu za rogiem... Cycki bolą, mrowią, zaczyna być mokro ( na szczęście bo już mnie ta susza denerwowała) i moze to mnie zacznie nakręcać 😡😡😡 a myślałam że bez testów głowa będzie spokojna....
jak sie czlowiek stara to chyba nigdy nie jest spokojna :D
ale zawsze w razuie czego możena potem pierdolić glupoty, ze się odpuiściło :D

Ej! Ja od jakichś 3 dni wszędzie czuję mocz😂😂😂😂 Stary się śmiał, że pewnie popuszczam i się nie chce przyznać 😂😂
Moze to być to? Teraz to nic nie czuje w sumie, kawa ma lekki posmak goovvna i trochę czuję ketchup 😂
Z opisu wygląda, że tak 😅.

Tylko u Ciebie w złą stronę poszło.

Tak w ogóle to pierwszy raz straciłam węch. I to jest mega creepy uczucie🧟‍♀️.

U mnie kawa ma smak trocin, piwo smakuje jak woda gazowana, a papieros niczym nie pachnie🫣.

reklama
to polecam iść i mu o tym powiedzieć, bo może nie wiedzieć, że czujesz się odrzucona :) I spytać się, jakie emocje wywołują w nim starania o dziecko. Jest zawiedziony, że nie wyszło od razu? Boi się może, że coś nietak?

Bać się na pewno boi bo mówi że pewnie to jego wina że się nie udaje, sugerował nawet badanie nasienia, czekam tylko kiedy ze słów przejdzie do czynu... Już/ dopiero 6 msc się nie udaje, ale z cyklem wrześniowym wiązał duże nadzieje ( seks na luzie, często, mierzenie temperatury, ( on zauważył żyłki na cyckach, i obrzmiałe cycki- ja to widzę od owulacji do okresu) itd... był pewien że się udało ) ... Ja tam już chyba czekam aż się uda i nie nakręcam się z miesiąca na miesiąc.

Do góry