reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Długa igła ;-)

A tak serio, to np unormowanie gospodarki węglowodanowej. Przy IO często jest problem z pękaniem pęcherzyków.

Także to trochę zależy z czym kto ma problem.
Potwierdzam z tym unormowaniem gospodarki węglowodanowej albo chociaż usprawnianiem, mimo, ze nie miałam i nie mam IO, mam PCOS. Zdiagnozowane właśnie głównie na Usg, gdzie jajniki to sznur koralików, ale tez długimi cyklami, bezowulacyjnymi. Wcześniej miałam tez za wysoki testosteron (teraz będę szła jak dostanę miesiączkę na powtórkę badań).
W pierwsza ciąże zaszłam po dłuższej diecie niskowęglowodanowej, schudłam 15kg. Widziałam w trakcie chudnięcia, ze cykle się zaczęły normować i skracać.
Nie tylko na mnie to podziałało, bo na koleżankę, która nie zachodziła po stymulacjach tez. (Nie dawałam rad sama jakby co 😄, ona zapytała jak to zrobiłam i usiadłyśmy do jej wyników badań, schudła z 5kg, bo była szczupła i zaszła w ciąże, której nie straciła), wiec 2 takie przypadki znam.
Co najgorsze boje się, ze teraz tez zajdę tylko jak schudnę sporo i to jeszcze właśnie wycinając węgle z diety. Jest to dziwne, ale u mnie wtedy się wszystko normuje i cykle mam co 30dni jak w zegarku.

Rozmawiałam z lekarzem odnośnie mojego proga w 25dc na poziomie 0,188ng/ml. Robimy usg, mam wizytę stacjonarna w połowie miesiąca, mam powtórzyć testosteron, androstendion zrobić i DHEA-S na początku cyklu. Oczywiście powiedział, ze to nie jest nic z czym sobie nie poradzimy i mam się bawić z mężem 😂😂
Szukam terminu wiec na usg ;)

Nie wiem co się ze mną dzieje 🙈 od kiedy pamiętam zawsze było mi zimno, stopy i dłonie miałam lodowate, zawsze w bluzie czy szlafroku musiałam chodzić po domu przy temp. 20 stopni, a od kilku dni jest mi cały czas ciepło, inni siedzą w bluzach i trzęsą się z zimna, a ja w bluzce na krótki rękaw i mi ciepło 🙈 gorączki nie mam, przeziębiona też nie jestem, coś mi się poprzestawiało 🤷

reklama
Do góry